More

  Bitcoin trece de pragul de 20.000 dolari

  Bitcoin a depășit nivelul de 20.000 de dolari pentru prima dată din noiembrie anul trecut, în timp ce criptoactivul continuă să aibă o revenire puternică. După ce s-a tranzacționat sub 16.300 de dolari pe eToro la sfârșitul anului trecut, Bitcoin a crescut cu 29%, ajungând să se tranzacționeze acum la puțin sub 20.900 de dolari.

  ”Piețele de cripto sunt în creștere chiar în același timp în care piețele tradiționale înregistrează și ele o oarecare revigorare. O serie de știri, inclusiv încetinirea inflației în SUA, au “înveselit” piețele, dar revenirea apetitului pentru cripto a fost mult mai energică decât cea a altor clase de active”.

  Simon Peters, analist eToro pentru piața criptoactivelor

  Ether a înregistrat o revenire similară, tranzacționându-se la puțin peste 1.550 de dolari pentru prima dată în ultimele două luni. Săptămâna trecută, Ether a început sub 1.300 de dolari, dar a crescut cu 19% în doar șapte zile.

  ”E încă devreme pentru a trage concluzii, așa că investitorii trebuie să fie cu siguranță prudenți. În astfel de momente, piețele au obiceiul de a fi lovite în alt mod și în fiecare zi în care avem vești proaste. Investiții pe termen lung și orizonturile de timp sunt încă esențiale”.

  Simon Peters, analist eToro pentru piața criptoactivelor

  De asemenea, dificultatea mineritului Bitcoin a stabilit noi maxime istorice începând de duminică, crescând cu 10,26%, până la 37,73 trilioane. Acest lucru vine în condițiile în care și hashrate-ul Bitcoin a stabilit un nou maxim istoric pe 6 ianuarie. Dificultatea și hashrate-ul cresc, în general, din cauza unei concurențe mai mari între minerii care aglomerează efectiv rețeaua. 

  Minerii au întâmpinat dificultăți în ultimele luni, deoarece prețul bitcoin s-a menținut la niveluri scăzute, dar, având în vedere creșterile care au loc acum, s-ar putea ca operațiunile lor să devină din nou mai profitabile.

  ”O abundență de mineri și un nivel ridicat de concurență în rețea, care forțează creșterea hashrate-ului, este, în general, un lucru bun. Deși nu există o corelație cu prețul, cu cât sunt mai mulți mineri în rețea, cu atât aceasta este mai sigură. Este, de asemenea, un semnal care este obișnuit în timpul sau după episoadele de scădere, în care utilizarea și dezvoltarea continuă pe fundal în ciuda scăderilor de preț și poate fi interpretat ca un indicator pozitiv pe termen lung”.

  Simon Peters, analist eToro pentru piața criptoactivelor

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...