More

  Apple lucrează la MacBook-uri cu ecrane tactile

  După ani de negare și dezgust față de ecranele tactile, Apple s-ar putea, în sfârșit, să ajungă să monteze astfel de display-uri pe MacBook-uri. Se pare că Apple lucrează activ la acest proiect și s-ar putea distanța de abordarea sa tradițională de a proiecta un sistem desktop fără un ecran tactil.

  Noile MacBook-uri cu ecrane tactile ar putea fi lansate până în 2025, ca parte a unei noi game de MacBook Pro. Această revigorare a gamei ar putea vedea, de asemenea, compania trecând de la ecranele LCD la OLED pentru modelele Pro de 14 și 16 inchi.

  La începutul acestei săptămâni, un raport Bloomberg a indicat că Apple urmărea să-și creeze propriile ecrane pentru Apple Watch și iPhone. Cu toate acestea, nu a existat nicio mențiune despre gama sa de Mac.

  Directorii Apple au menținut multă vreme poziția conform căreia MacBook-urile nu trebuie să aibă un ecran tactil. Apple a susținut de mult timp că iPad-ul este cel mai bun „computer” cu ecran tactil, dar este posibil ca Apple să fie nevoită să renunțe la acest discurs dacă intenționează să lanseze MacBook-uri cu un ecran tactil.

  În 2010, Steve Jobs a numit ecranele tactile de pe laptopuri „îngrozitoare din punct de vedere ergonomic”.

  Mai recent, vicepreședintele Apple, Craig Federighi, s-a referit și la PC-urile cu ecran tactil drept „experimente” și a spus că „nu îi plac ecranele tactile”.

  Pe de altă parte, aplicațiile iOS de pe MacBook-uri ar putea funcționa mai bine dacă Apple ar decide să continue acest plan. Producătorul de iPhone și-a făcut iPad-urile mai puternice în ultimii ani, oferindu-le procesoare de tip desktop, tastaturi suplimentare decente și a adăugat o serie de funcții desktop la iPadOS. Așadar, pentru a vinde atât iPad, cât și MacBook-uri cu ecran tactil, Apple va trebui să păstreze o diferențiere clară între cele două linii.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...