More

  Bitcoin și Cardano și-au păstrat primele locuri în topul celor mai deținute criptoactive în 2022

  În timp ce piața cripto s-a confruntat cu o volatilitate semnificativă a prețurilor, investitorii s-au regrupat în 2022 în jurul celor mai tranzacționate criptomonede, precum Bitcoin. Numărul utilizatorilor eToro la nivel global care dețin poziții deschise a crescut cu 20% de la an la an, iar ether și Solana au înregistrat, de asemenea, creșteri semnificative în top 10.

  “2022 a fost un an greu pentru investitorii în criptoactive, aceștia confruntându-se cu o volatilitate semnificativă a prețurilor, pe care piața nu a mai cunoscut-o din 2018. Datele eToro din 2022 arată că investitorii au căutat criptoactive de refugiu, cum ar fi bitcoin și ether. Bitcoin se deosebește de alte proiecte, deoarece este proiectul descentralizat original, în timp ce Ethereum a cunoscut evoluții semnificative în ultimul an, inclusiv mult așteptatul The Merge.”

  Simon Peters, analist eToro

  Printre criptoactivele care au pierdut teren se numără TRON (-11%), Shiba (-5%) și IOTA (-4%).

  În general, au existat puține schimbări în topul celor mai deținute criptoactive în ultimele 12 luni, Decentraland căzând de pe locul 10 pe locul 12, în ciuda creșterii pozițiilor deschise cu 1%. Decentraland a fost înlocuit în top 10 de Solana, care a urcat de pe locul 12 în urmă cu un an.

  În afara top 10, criptoactivele care au înregistrat cea mai mare creștere a pozițiilor deschise pe platforma eToro în decurs de 12 luni au fost The Sandbox (+203%), Quant (+52%) și Axie Infinity (+32%). Acestea ocupă locurile 27, 41 și respectiv 39 pe platformă în ceea ce privește pozițiile deschise.

  “În ciuda volatilității din ultimul an, aproximativ jumătate dintre criptoactivele de pe platforma eToro, pentru care există cel puțin 12 luni de date, au înregistrat o creștere a pozițiilor deschise. Acest lucru ar sugera că investitorii au continuat să privească spre piața criptoactivelor pentru idei de investiții și este posibil chiar să fi căutat să cumpere criptoactive la un preț redus datorită slăbiciunii pieței.”

  Simon Peters, analist eToro

  De asemenea, în rândul utilizatorilor români, nu s-au înregistrat prea multe schimbări în topul celor mai căutate criptoactive. Cardano și Bitcoin rămân cele mai populare, urmate de Ethereum, în creștere cu o poziție față de 2021.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...