WEBCON, companie globală care oferă o platformă de aplicații de tip LCAP (Enterprise Low-code Application Platform) pentru automatizarea și gestionarea afacerilor, se extinde în România atât organic, cât și împreună cu partenerii și clienții de pe piața locală.
Compania are deja parteneriate cu integratorii de sisteme din România, care livrează soluții pentru clienții lor folosind platforma WEBCON.
Unul dintre aceștia este Encorsa, un integrator de servicii de transformare digitală prin tehnologii de hiper-automatizare low-code și no-code, Robotic Process Automation și Inteligență Artificială.
Acest parteneriat devine, astfel, unul strategic la nivel regional pentru ambele companii.
„Prin parteneriatul cu Encorsa, dorim să oferim posibilitatea companiilor românești să digitalizeze și să automatizeze eficient procesele operaționale cu aplicații personalizate, a căror livrare durează câteva zile sau săptămâni, nu luni sau ani”
Michał Rykiert, Director of Business Development EMEA, WEBCON.
Potrivit unui studiu WEBCON efectuat pe piața din SUA, 93% dintre CIO (Chief Information Officer) consideră că aplicațiile low-code sunt mai bine adaptate la nevoile afacerilor, iar 89% consideră că furnizarea de aplicații folosind tehnologia low-code este mai ieftină decât programarea personalizată.
„Tehnologia low-code devine din ce în ce mai populară în România, iar noi ne bucurăm să vedem clienți tot mai mulțumiți de rezultatele digitalizării, care decid să facă mai multe proiecte alături de noi”
Cătălin Profir, Co-Founder & CEO al Encorsa.
Encorsa este specializată în utilizarea unor tehnologii precum low-code și no-code, AI, RPA, Chatbots și Business Process Management (BPM) pentru a oferi soluții companiilor care doresc să se adapteze la o piață foarte dinamică și puternică.
Compania a implementat peste 50 de proiecte de transformare digitală în organizații precum Electrica Furnizare, Impetum Group, Green Group, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), BCR Asigurări de Viață, PwC și Deloitte.
Până în 2025, mai mult de 75% din activitatea de dezvoltare a aplicațiilor va fi atribuită dezvoltării de aplicații low-code.