More

  Vatis Tech a obținut o nouă finanțare, de 650.00 de euro

  Vatis Tech, companie care dezvoltă tehnologii de recunoaștere vocală bazată pe inteligență artificială, obține o nouă finanțare în valoare de 650.000 de euro. Finanțarea totală obținută de companie în ultimele 15 luni se ridică la 850.000 de euro.

  „Tehnologic, aveam nevoie de un produs foarte bun, care să câștige în fața oricărui AI de recunoaștere vocală dezvoltat de jucătorii globali. În momentul în care am avut acest produs, am ieșit cu el pe piață, iar dacă la început aveam un client care ne testa tehnologia, acum avem zeci de clienți mari recurenți și multe proiecte pilot în diferite stadii de implementare atât în mediul privat, cât și în cel guvernamental unde se dorește o digitalizare a proceselor clasice. Toate acestea s-au întâmplat într-un singur an, ceea ce ne face și mai ambițioși pentru 2023”,

  spune Adrian Ispas, Co-fondator și CEO al Vatis Tech.

  La runda de finanțare au participat investitorii existenți, respectiv fondurile Early Game Venture și Sparking Capital, dar și Mălin Ștefănescu ca angel investor și alți investitori privați.

  Noul aport de capital va permite companiei să accelereze vânzările în România pentru o cotă de piață mai mare, dar și să își extindă operațiunile pe cel puțin încă o piață europeană, precum Germania, Spania sau Franța.

  Veniturile companiei s-au majorat în 2022 de zece ori față de 2021, iar rata de creștere pe ultimul trimestru a fost de peste 30%. Vatis Tech apreciază că tendința de creștere se va menține și în acest an.

  În prezent peste 20 de companii lucrează deja cu tehnologia Vatis Tech printre care Klarmedia, Unicredit, Voyo, The Vast and Curious sau Termene.ro. În perspectiva dezvoltării pe piața locală, Vatis Tech a semnat acorduri cu mai mulți parteneri printre care Vodafone România, GBC, Sofmedica Group, Gama IT, Kontron Services Romania, Wolters Kluwer, Blue Note sau Synaptic SBS.

  Adrian Dan

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...