More

  Apple a alocat în ultimii cinci ani aproape 100 de miliarde de dolari pentru cercetare și dezvoltare

  Apple a cheltuit, între 2018 și 2022, aproape 97,4 miliarde de dolari pentru cercetare și dezvoltare (R&D). În acest interval, cheltuielile Apple în acest sector au crescut cu 84,33%, de la 14,24 miliarde dolari în 2018 la 26,25 miliarde dolari în 2022, potrivit datelor Finbold.

  Nivelul cheltuielilor Apple se aliniază parțial cu modelul de afaceri al companiei, care urmărește să creeze inovații în urma cărora să obțină un avantaj competitiv și care au ca scop îmbunătățirea experienței utilizatorilor și diferențierea produselor și serviciilor companiei pe piață.

  Cheltuielile pentru 2022 au crescut, în ciuda faptului că economia mondială a fost marcată de de o inflație ridicată și de spectrul creșterii ratelor dobânzii. În plus, Apple urmează să înregistreze pierderi din cauza deciziei sale de a părăsi piața rusă în urma invaziei Ucrainei.

  Totodată, pentru a-și reduce cheltuielile în acest context economic tensionat, Apple a întrerupt angajarea de personal pentru mai multe poziții în aria de cercetare și dezvoltare.

  Totuși, este de așteptat ca investițiile anterioare ale Apple vor putea ajuta compania să navigheze într-o piață globală plină de incertitudine, chiar dacă Apple nu a fost imună la inflație, problemele lanțurilor de aprovizionare și la efectele de lungă durată ale pandemiei de Covid-19.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...