More

  Guvernul american a lansat un site web pentru victimele presupusei fraude a fondatorului platformei pentru criptomonede FTX

  Guvernul SUA a lansat un site web pentru victimele presupusei fraude a fondatorului platformei pentru criptomonede FTX, Sam Bankman-Fried, pentru a comunica cu autorităţile, transmite Reuters.

  Într-un ordin dat de vineri noaptea târziu, judecătorul de district american Lewis Kaplan, din Manhattan, a autorizat procurorii federali să folosească site-ul web pentru a nu fi nevoiţi să contacteze victimele individual.

  FTX ar putea datora bani către mai mult de 1 milion de persoane, ceea ce face ”impracticabilă” contactarea fiecăruia, au spus procurorii.

  Legea federală impune procurorilor să contacteze posibilele victime ale infracţiunilor pentru a le informa cu privire la drepturile lor, inclusiv drepturile de a obţine restituirea, să fie audiaţi în instanţă şi să fie protejaţi de inculpaţi.

  ”Dacă credeţi că este posibil să fi fost victima unei fraude de către Samuel Bankman-Fried, A/K/A/ „SBF”, vă rugăm să contactaţi coordonatorul victimei/martorilor de la biroul procurorului Statelor Unite”, se arată pe site-ul web.

  Site-ul a fost lansat vineri după-amiază.

  Bankman-Fried, în vârstă de 30 de ani, a pledat nevinovat pentru opt capete de acuzaţii de fraudă electronică şi conspiraţie în legătură cu prăbuşirea FTX din noiembrie.

  Procurorii au spus că a furat miliarde din depozitele clienţilor FTX pentru a plăti datorii pentru fondul său speculativ, Alameda Research, şi a minţit investitorii cu privire la starea financiară a FTX.

  Fostul miliardar a recunoscut deficienţele de gestionare a riscurilor, dar a spus că nu se consideră răspunzător penal.

  Nici biroul procurorului american din Manhattan, nici avocaţii lui Bankman-Fried nu au răspuns imediat, vineri, solicitărilor de comentarii.

  Aaron Nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...