More

  Utilizatorii WhatsApp vor putea utiliza servere proxy pentru a accesa serviciile platformei, în ţările unde acestea sunt blocate

  Utilizatorii WhatsApp vor putea utiliza servere proxy pentru a accesa serviciile platformei, în ţările unde acestea sunt blocate, transmite Reuters.

  Un server proxy este un intermediar între utilizatori şi serviciile web şi acţionează ca un filtru web care permite internauţilor să evite restricţiile şi cenzura.

  WhatsApp a spus că suportul proxy pentru aplicaţie este acum disponibil oficial pentru utilizatorii cu cea mai recentă versiune.

  Utilizatorii din ţări precum Iran şi Siria au folosit servicii de reţea privată virtuală (VPN) pentru a naviga în jurul cenzurii pe internet.

  ”În cazul în care aceste opriri continuă, sperăm că această soluţie va ajuta oamenii oriunde este nevoie de o comunicare sigură şi de încredere”, potrivit companiei.

  Serviciul de mesagerie a declarat în septembrie că WhatsApp ”va face orice”, în limita capacităţii sale tehnice, pentru a menţine serviciul accesibil şi că nu blochează numerele de telefon iraniene.

  Aaron Nistor

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...