More

  Inteligenţa artificială, folosită de designerii de modă din Hong Kong

  • La spectacolul Fashion X AI de la Hong Kong, participanţii au observat o anumită calitate „extraterestră” în ceea ce priveşte noile haine modelate pe podiumul îngust al evenimentului – iar modelele nu erau, de fapt, în întregime umane.
  • Spectacolul a pus în lumina reflectoarelor peste 80 de ţinute de la 14 designeri, toate fiind create cu ajutorul software-ului de inteligenţă artificială AiDA, prescurtare de la „AI-based Interactive Design Assistant”.
  • Software-ul a fost dezvoltat de doctoranzi şi cadre universitare de la AiDLab din Hong Kong.

  La spectacolul Fashion X AI de la Hong Kong, participanţii au observat o anumită calitate „extraterestră” în ceea ce priveşte noile haine modelate pe podiumul îngust al evenimentului – iar modelele nu erau, de fapt, în întregime umane.

  Potrivit directorului executiv al AiDLab, Calvin Wong, software-ul a fost creat pentru a servi drept „instrument de sprijin” pentru designeri.

  „AiDA este un asistent pentru creatorii de modă doar pentru a-i ajuta să lucreze împreună”, a spus Wong. „Designerii şi AI pot lucra împreună pentru a ajunge la colecţia finală”.

  Sistemul AiDA este susţinut de tehnologii AI, cum ar fi recunoaşterea şi detectarea imaginilor şi generarea de imagini, a spus Wong. Designerii pot încărca schiţe, materiale şi palete de culori pe o planşă de dispoziţie virtuală, iar algoritmul software-ului generează schiţe pe care designerii le pot modifica şi cărora le pot adăuga propriul lor fler, potrivit Reuters.

  Sistemul poate produce o duzină de şabloane de modă în 10 secunde, economisind timp preţios pentru designeri, a spus Wong.

  Designerul de modă Mountain Yam, cu sediul în Hong Kong, a folosit AiDA în ultimele şase luni şi a spus că nu numai că i-a economisit timp, dar l-a şi inspirat.

  „Relaţia noastră este comparabilă cu o relaţie romantică, în sensul că se pare că eu am ajuns treptat să o cunosc (pe AiDA), iar ea a ajuns treptat să îmi cunoască propriile modele”, a spus Yam. „În conformitate cu liniile, stilurile şi bazele mele de date, sistemul îmi va propune ceva la care poate că nu m-am gândit niciodată, dar pe care ea (AiDA) îl consideră potrivit pentru mine. Prin urmare, cred că dezvoltăm o relaţie pe termen lung”.

  Creatoarea de modă Yulia Tlili a declarat că a sperat că modelele AI vor fi mai mult în prim-planul colecţiei, menţionând că nu sunt nici pe departe la fel de radicale ca şi colecţiile futuriste pe care a ajutat să le conceapă atunci când şi-a început cariera.

  „Cred că AI este plină de posibilităţi şi este într-adevăr o oportunitate extraordinară pentru studenţi şi pentru profesori de a colabora cu adevărat cu acest domeniu foarte interesant”, a spus Tlili. AiDA a fost lansat oficial odată cu spectacolul Fashion X AI şi este disponibil pentru designerii din Europa şi Asia-Pacific.

  Aaron Nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...