More

  Voyager Digital îşi vinde activele către Binance.US, într-o tranzacţie de 1 miliard de dolari

  Firma de criptomonede Voyager Digital a declarat luni că îşi va vinde activele către Binance.US, într-o tranzacţie evaluată la aproximativ 1 miliard de dolari, în urma unei evaluări, transmite Reuters.

  Binance.US, cu sediul în Palo Alto, California, care operează ca entitate juridică independentă şi are un acord de licenţă cu Binance.com, va efectua un depozit de 10 milioane de dolari şi va rambursa Voyager anumite cheltuieli, de până la 15 milioane de dolari.

  Active în valoare de aproape 2.000 de miliarde de dolari au fost şterse din sectorul cripto în acest an din cauza creşterii ratelor dobânzilor şi a amplificării îngrijorărilor legate de o recesiune economică.

  Criza a eliminat jucători cheie din industria de profil, cum ar fi Three Arrows Capital şi Celsius Network.

  Cu toate acestea, lovitura mai mare a venit după ce platforma de criptomonede mai mare FTX a solicitat protecţia legii falimentului, luna trecută.

  Scăderea rapidă a valorii activelor a declanşat, de asemenea, un control strict al autorităţilor de reglementare, al modului în care platformele majore deţin fondurile utilizatorilor.

  În septembrie, Voyager Digital a declarat că FTX a câştigat o licitaţie pentru activele sale, într-o ofertă evaluată la aproximativ 1,42 miliarde de dolari, după ce Voyager a solicitat în iulie protecţia legii falimentului.

  Voyager a declarat luni că va solicita aprobarea Curţii Falimentului pentru acordul cu Binance.US, în cadrul unei audieri din 5 ianuarie 2023.

  FTX şi-a declarat falimentul luna trecută, iar Bankman-Fried a demisionat din funcţia de director general, după ce traderii au retras miliarde de pe platformă în trei zile şi bursa rivală Binance a abandonat un acord de salvare. Colapsul a stârnit temeri cu privire la viitorul industriei cripto, după ce FTX a subliniat o ”criză severă de lichiditate”.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...