More

  UE acuză Meta de încălcări ale normelor antitrust cu privire la Marketplace

  Uniunea Europeană a acuzat compania mamă a Facebook, Meta, de încălcări ale normelor antitrust, pe motiv că ar fi denaturat concurența prin conectarea serviciului său de anunțuri online la rețeaua sa socială, conform The Wall Street Journal.

  Comisia Europeană, prin autoritatea antitrust a blocului comunitar, a declarat luni că firma americană de tehnologie oferă în mod automat utilizatorilor Facebook acces la serviciul său Marketplace, ceea ce ar putea îndepărta serviciile concurente de anunțuri clasificate.

  UE a deschis pentru prima dată o anchetă privind serviciul Marketplace anul trecut. Mai mult de atât, Comisia Europeană investighează Meta de ani de zile din mai multe motive, precum protecția datelor utilizatorilor. Facebook și Comisia Europeană au avut dispute aprinse în legătură cu accesul la documentele interne cerute în cadrul acestor investigații.

  “Utilizatorii de Facebook nu au de ales decât să aibă acces la Facebook Marketplace.”

  Declarație făcută de Margrethe Vestager, șefa aplicării legii concurenței UE

  Meta a contestat acuzațiile comisiei. Aceasta a declarat că utilizatorii Facebook, care primesc automat acces la Marketplace, sunt liberi să decidă dacă doresc să îl folosească.

  “Vom continua să lucrăm cu autoritățile de reglementare pentru a demonstra că inovația produselor noastre este pro-consumator și pro-concurență”,”

  Declarația lui Tim Lamb, șeful departamentului de concurență al Meta pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa

  Acuzațiile împotriva Meta fac parte dintr-un val de acuzații formulate în ultimii ani de autoritățile de reglementare antitrust ale UE. Anul trecut, UE a depus acuzații împotriva Apple Inc. pentru că ar fi abuzat de controlul său asupra distribuției aplicațiilor de streaming de muzică, inclusiv Spotify.

  Meta va avea posibilitatea de a-și susține cazul înainte ca comisia să ia o decizie finală. În cazul în care comisia va concluziona că societatea a încălcat normele antitrust, Meta ar putea fi amendată cu până la 10% din veniturile sale anuale globale.

  Răzvan Tănase

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...