More

  SpaceX anunță că Starlink are acum 1 milion de utilizatori

  SpaceX a anunțat că furnizorul său de servicii de internet, Starlink, are acum peste 1 milion de abonați activi. În ciuda postărilor și afirmaților excentrice de pe Twitter ale CEO-ului Elon Musk, Starlink a reușit să atingă cota impresionantă de 7 cifre, relatează Mashable.

  “Starlink are acum mai peste 1.000.000 de abonați activi, le mulțumim tuturor clienților și membrilor echipei Starlink care au contribuit la această etapă cheie”

  Declarație oficială a SpaceX pe Twitter

  Numărul semnificativ de abonați la Starlink ar putea impacta negativ clienții deja existenți. Potrivit unui raport din septembrie al Ookla, vitezele medii de descărcare ale Starlink au scăzut de la un an la altul, începând cu al doilea trimestru al anului 2021, în fiecare țară care folosește internet de la acest furnizor.

  Aceste scăderi de viteză au variat între 9-54%, Ookla observând că acestea pot fi cauzate de faptul că infrastructura Starlink a cedat în fața bazei de utilizatori în creștere. Serviciul avea deja peste 400.000 de utilizatori în luna mai. Reducerile de preț din august au fost cel mai probabil o strategie pentru a atrage și mai multe persoane.

  Conform ZF.ro, abonamentul lunar în România pentru serviciile de internet oferite de Starlink costă 230 lei.

  SpaceX intenționează să înceapă lansarea celei de-a doua generații de sateliți Starlink înainte de sfârșitul anului, ceea ce ar putea contribui la reducerea sarcinii și îmbunătățirea vitezei de internet. Compania miliardarului Elon Musk are în prezent peste 3.000 de sateliți pe orbită, cu planuri de a lansa un total de 42.000 de sateliți. Până în prezent, doar 12.000 au primit aprobarea. 

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...