Utilizatorii de Tinder profită din plin de aplicația dedicată conversațiilor cu AI, ChatGPT de la OpenAI, care a făcut furori pe internet la începutul lunii. Fiind încă nouă în rândul aplicațiilor, oameni căute diferite moduri, unele mai ciudate decât altele, prin care se pot bucura de aceasta. De exemplu, fanii celei mai renumite aplicații de videoclipuri, TikTok, nu au ezitat să divulge felul în care folosesc ChatGPT; mai exact pentru a trimite mesaje către partenerii de pe Tinder.
Totuși, utilizarea inteligenței artificiale în aplicațiile de dating nu este nimic nou. De ani de zile, programatorii au încercat să îmbunătățească experiența userilor care încearcă să își găsească dragostea pe internet. Mai mulți utilizatori de Tinder au creat roboți care dau “swipe” (n.r. glisare a ecranului; dreapta dacă userul vrea să interacționeze cu alt user sau stângă în caz contrar) și să trimită mesaje pentru ei. Trebuie menționat că roboții pot face acest lucru cu sute de utilizatori în același timp, conform Mashable.
În comparație cu roboții, persoanele care folosesc ChatGPT depun un efort mai mare. Odată ce Tinder oferă șansa de a convorbi cu cineva, aceștia născocesc prin intermediul ChatGPT un mesaj de deschidere a conversației bazat pe interesele celeilalte persoane. Apoi, aceștia copiază mesajul generat și îl trimit persoanei cu care se potrivesc.
Pe cât de artificială sună strategia, adevărul este că dă roade. Un user veteran al Tinder a folosit ChatGPT pentru a genera o poezie pentru femeia de 1,80 metri cu care își trimitea mesaje. Ea îl adora, spunându-i că este primul bărbat care i-a scris un poem. Acesta nu este singurul exemplu de acest gen, potrivit sursei.
Celebra zicală universală, “totul e permis în dragoste și război”, ar fi cel mai bun mod de a descrie motivația din spatele utilizatorilor de Tinder și ChatGPT, care sunt în căutarea unui partner, însă din punct de vedere etic, este total incorect ca cineva să se îndrăgostească de cuvintele generate de o aplicație.