More

  Taiwanul investighează TikTok pentru suspiciuni de operațiuni ilegale

  Guvernul taiwanez a deschis o anchetă asupra platformei de socializare TikTok, deținută de chinezi, sub suspiciunea că ar fi operat ilegal o filială pe insulă, deși proprietarul companiei neagă această acuzație, relatează Reuters.

  TikTok, care nu este utilizat pe scară largă în Taiwan, a fost supus unor presiuni, mai ales în Statele Unite, din cauza îngrijorărilor legate de faptul că guvernul Chinei ar putea avea acces la datele personale ale utilizatorilor.

  Ziarul taiwanez Liberty Times a relatat că proprietarul TikTok, ByteDance, a înființat o filială pe insulă pentru a face reclame de afaceri, încălcând astfel legea taiwaneză conform căreia platformele de social media chinezești nu au voie să desfășoare operațiuni comerciale pe insulă.

  Într-o declarație făcută duminică seara, Consiliul pentru afaceri continentale din Taiwan, care elaborează politica chineză, a declarat că la 9 decembrie un grup de lucru din cadrul cabinetului a descoperit că TikTok era suspectat de “operațiuni comerciale ilegale” în Taiwan. La momentul actual, organele de autoritate competente investighează aceste operațiuni.

  “În ultimii ani, China continentală a folosit platforme de videoclipuri scurte precum TikTok pentru a efectua operațiuni cognitive și de infiltrare împotriva altor țări și există un risc ridicat ca guvernul chinez să colecteze informațiile personale ale utilizatorilor”

  Declarație a Consiliului pentru afaceri continentale

  Succesul TikTok nu vine fără cost. Cea mai titrată aplicație de clipuri scurte din ultimii ani este constant acuzată că are legături strânse cu guvernului chinez și că fură datele utilizatorilor. Taiwan, SUA și UE sunt printre entitățile principale care exercită presiune asupra platformei sociale și cer să se ia măsuri de securitate pentru protecția oamenilor.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...