More

  Google poate acum să decodifice scrisul de mână indescifrabil al medicilor

  Toată lumea știe că majoritatea medicilor scriu rețete și prescripții în grabă, ceea ce face ca mâzgăleala să fie aproape imposibil de descifrat de către pacienți. Această problemă există de zeci de ani și multe firme de tehnologie au încercat să o rezolve, dar efortul a fost în zadar. Cu toate acestea, unul dintre giganții industriei, Google, va aloca resursele pentru a încerca să creeze o funcție care va permite userilor să descifreze texte.

  Google a anunțat recent, în cadrul conferinței sale anuale din India, că lucrează cu farmaciști pentru o mai bună înțelegere a scrisulului de mână al medicilor. Funcția, care va fi introdusă pe Google Lens, va permite utilizatorilor fie să facă o fotografie a rețetei, fie să încarce una din biblioteca foto, relatează TechCrunch.

  Google Lens este o tehnologie de recunoaștere a imaginilor dezvoltată de Google, concepută pentru a aduce informații relevante legate de obiectele pe care le identifică folosind analiza vizuală bazată pe o rețea neuronală.

  Odată ce imaginea este procesată, aplicația detectează medicamentele menționate pe foaie, a confirmat un executiv de la Google în timpul unei demonstații.

  Mersul la farmacie nu va mai fi o problemă stânjenitoare de care se lovesc aproape toți pacienții, deci funcția este cât se poate de binevenită. Compania tehnologică nu a comunicat cu exactitate când intenționează să lanseze această nouă opțiune la nivel global.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...