More

  Piața crypto în cădere liberă | Bitcoin se prăbușește sub 17.000 de dolari

  Piața crypto este puternic lovită în luna decembrie. Bitcoin a înregistrat pierderi mari în ultimele două zile, de aproximativ 9% din valoarea sa de când a atins 18.300 de dolari la începutul săptămânii. Numai în ultimele 24 de ore, criptomoneda supranumită aurul digital a scăzut cu aproape 3%, conform cryptopotato.

  Monedele alternative de top au scăzut, de asemenea, în mod semnificativ. Marți seara, ETH a atins cota de 1350 de dolari, după care a urmat o picare accelarată până la 1155 de dolari. BNB, moneda nativa a celui mai mare exchange de cryptomonede din lume a pierdut mai bine de 16% din valoarea sa în această săptămână. ADA, SOL și DOGE au fost puternic zdruncinate la rândul lor.

  În această săptămână a avut loc o întâlnire importantă cu privire la viitorul economiei americane, și anume ședința Băncii Rezervei Federale din Statele Unite. Conform experților, FED sau Federal Reserve System (n.r. Sistemul Federal de Rezerve), păstrează o traiectorie ce ajută la combatarea inflației, care a ajuns la 7,1%, dar care sufocă economia Americii în același timp.

  În urma întâlnirii de miercuri, ratele dobânzilor au crescut din nou, cu 0,5%, decizie care a generat panică pe piață și vânzări accelerate în rândul tuturor claselor de active, în special cele riscante. Prin urmare, investitorii în monede digitale au început să își lichideze pozițiile.

  Trebuie menționat că dominața BTC în momentul de față este de 42%. Acest lucru înseamnă că aproape jumătate din toți banii investiți în cryptomonede sunt investiți în Bitcoin. Cu cât această cifră este mai ridicată, cu atât monedele alternative vor pierde și mai mult din valoarea lor.

  La momentul scrierii acestui articol, capitalizarea totală de piață a cryptomonedelor este de 764 miliarde de dolari, conform TradingView.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...