More

    Apple lansează funcția SOS prin satelit în Europa

    Funcția de urgență prin satelit a gamei de iPhone 14 a fost lansată în noiembrie, dar a fost disponibilă doar în SUA și Canada. Acum, Apple a extins această opțiune în mai multe țări europene, precum Franța, Germania, Irlanda și Regatul Unit, conform Mashable.

    Funcția, care este disponibilă doar pe iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max, permite utilizatorilor să trimită un mesaj SOS de urgență prin satelit, chiar și atunci când nu există nicio altă conectivitate.

    Tot ce trebuie să facă un utilizator este să sune la numărul de urgențe din țara sa, iar atunci când apelul nu este preluat, apare opțiunea de a trimite un mesaj de urgență prin satelit. Userul va avea de completat un scurt chestionar, explicând natura urgenței, și să îndrepte telefonul spre cer pentru a transmite mesajul către un satelit.

    Pentru a optimiza această funcție, Apple a încheiat un parteneriat cu compania de comunicații prin satelit Globalstar și, teoretic, ar putea să meargă oriunde în lume. Compania susține că suportul pentru mai multe țări va fi introdus “la anul”.

    Chiar dacă noua funcție prin satelit, implementată în țările europene, este gratuită pentru toată lumea în acest moment, s-ar putea să nu rămână așa pentru totdeauna. Apple spune că serviciul este gratuit timp de doi ani după ce un user își activează noul iPhone ce face parte din cea de-a 14-a generație.

    Răzvan Tănase

    Stay in the Loop

    Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

    Latest stories

    - Advertisement - spot_img

    You might also like...