More

  Începând cu 2023, Regiunea Vest va avea propriul hub de digitalizare

  Regiunea Vest va beneficia de un hub de digitalizare, odată cu Programul Regional Vest 2021-2027. Intitulat DigiVest, hubul va fi lansat în luna ianuarie şi va oferi competenţe şi opinii abilitate în zona de digitalizare oricărei autorităţi publice sau companii care va vrea să realizeze un proiect de digitalizare. Hubul va fi completat şi de o agenţie de inovare a regiunii, care va oferi în mod permanent competenţe şi cunoaştere companiilor şi universităţilor şi va face legătura între ele, anunță Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest

  DigiVest va oferi servicii de inovare, sfaturi de finanţare, formare şi dezvoltare a competenţelor necesare pentru o transformare digitală de succes. În perioada următoare, el îşi propune să contribuie inclusiv la agregarea datelor digitalizate de autorităţi.

  Hubul va fi finanţat de Comisia europeană şi va face parte din Reţeaua European Digital Innovation Hubs. Consorţiul proiectului va fi coordonat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, care are drept parteneri Clusterul Regional Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor şi Asociaţia Tehimpuls.

  “2023 va fi un an al provocărilor pentru Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest. Atât proiectele pe care le implementăm prin Regio-POR 2014-2020, cât şi cele prin care urmează să investim în regiune prin Programul Regional Vest 2021-2027 fac din anul următor unul care poate contribui în mod marcant la modul în care va arăta regiunea noastră în viitor. Pentru că e timpul să realizăm pasul spre următorul nivel, unul în care decalajele dintre noi şi regiunile prospere ale Europei să fie reduse spre minimum”, a spus Sorin Maxim directorul ADR Vest.

  Peste 900 de proiecte au fost contractate până acum prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 numai în Regiunea Vest. Valoarea totală a acestora este de aproape 1,15 miliarde de euro – bani europeni ce au fost sau urmează să fie investiţi în regiune, până la finalul acestui ciclu.

  La nivel de judeţe, în Arad au fost atraşi peste 219 milioane de euro care au fost investiţi în 161 de proiecte. În Caraş-Severin sunt 127 de proiecte cu o valoare totală de 244,19 milioane de euro. Hunedoara are 261 de proiecte finanţate prin Regio-POR 2014-2020, totalizând peste 332 milioane de euro; în timp ce Timişul are 357 de proiecte cu o valoare totală de aproape 350 de milioane de euro.

  andrei.nistor

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...