More

  24 de companii au înființat Asociația Sibiu IT, un hub destinat atragerii de finanțări

  La Sibiu a fost lansată, la finalul săptămânii trecute, Asociația SibiuIT care reunește 24 de companii locale ce activează în domeniul IT. Scopul noii asociații este acela de a crea un hub local care să ofere sprijin start-up-urilor și să atragă finanțări pentru dezvoltarea domeniului.

  Asociația SibiuIT a fost înregistrată oficial în luna august 2022 și a fost lansată în prezența conducerilor CJ Sibiu, a Primăriei Sibiu, a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și a Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

  “Asociația este un ecosistem ce creează un mediu favorabil creșterii și dezvoltării companiilor din industria IT. Ce ne dorim să facem? Împreună ne dorim să promovăm regiunea Centru prin organizarea de evenimente locale, atât din perspectivă de business, dar și din perspective tehnice, având ca scop dezvoltarea comunității. Ne dorim să avem programe de creștere și atragere de forțe, în special atragere de talente, unde vedem că este destul de greu, cel puțin în zona de business. Ne dorim să dezvoltăm parteneriate între mediul public și privat, cu scopul de a crește digitalizarea regională (…)”, a transmis Cătălin Mihacea, președintele Asociației Sibiu IT.

  Asociația „Sibiu IT” reunește un număr de 24 de firme sibiene cu capital romanesc și a fost lansată în cadrul unui eveniment special, ce a reunit peste 80 de manageri ai firmelor de profil din Sibiu, personalități ale mediului de afaceri și academic din domeniul IT, precum și autorități locale.

  Conform reprezentanților noii asociații, în 2021 în domeniu IT activau 530 de companii. Acestea au angajat 3.500 de oameni. Primele 20 de companii au o cifră de afaceri cumulată de peste 100 de milioane de euro, iar 10 dintre ele sunt deja în asociație.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...