More

  Uber lansează mașini fără șofer în parteneriat cu compania AV Motional

  Uber își încearcă din nou norocul la vehiculele fără șofer, de data aceasta cu ajutorul unor subcontractori. Miercuri, Uber a anunțat că pasagerii din SUA au acum opțiunea de a alege o mașină care se conduce singură, datorită parteneriatului cu compania de vehicule autonome Motional, conform Mashable.

  Serviciul a fost lansat în Las Vegas și se va extinde în curând în Los Angeles, dar și în alte orașe mari. În aplicația Uber, utilizatorii pot selecta UberX sau Uber Comfort Electric pentru a chema, unul dintre robotaxiurile IONIQ 5 complet electrice de la Motional. Userii vor fi invitați să opteze pentru această variantă înainte de a confirma călătoria.

  În trecut, Uber a oferit curse autonome prin intermediul unității sale interne de mașini cu conducere autonomă (Uber ATG), dar fără prea mult succes pentru companie. În 2017, directorul Uber Anthony Levandowski a fost concediat pentru că a furat secrete comerciale de conducere autonomă de la fostul angajator Google. În 2018, un pieton a fost ucis de una dintre mașinile Uber care se conduc singure (operatorul a fost acuzat de omucidere din neglijență). După ce cererea de transport cu mașina s-a prăbușit în timpul pandemiei, Uber a vândut unitatea sa de vehicule de autoconducere către Aurora, o companie AV susținută de Amazon.

  Uber a revenit acum în forță cu ajutorul noului său partener, Motional. În ianuarie, Uber Eats a început să livreze clienților prin intermediul vehiculelor de transport public de la Motional. În acest moment, Motional efectuează atât livrări, cât și curse pentru Uber.

  Prin această decizie de a reintroduce mașini autonome în calitate de taxiuri, Uber ridică ștafetă și mai mult, lucru care ar trebui să pună compania rivală, Lyft, pe gânduri.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...