More

  Google creează echipe comune de lucru pentru Waze și Maps

  Google intenționează să combine echipele care lucrează atât la produsul său Maps, cât și la Waze. Fuziunea are loc în condițiile în care compania este nevoită să reducă costurile și să își consolideze operațiunile, relatează The Wall Street Journal.

  Începând de vineri, 500 de angajați ai Waze vor lucra în divizia Geo a Google, care supervizează Maps, Earth și Street View. Google a declarat că plănuiește, totuși, să păstreze Waze ca serviciu independent. Waze este cunoscut pentru informațiile de traseu, cum ar fi locația radarelor de viteză, a mașinilor de poliție, a mașinilor avariate pe șosea, posibile ambuteiaje și alte detalii care pot ajuta participanții la trafic.

  De asemenea, Google a menționat că are în vedere disponibilizări în urma reorganizării.

  Cu toate acestea, concedierile în lumea tehnologiei sunt în număr tot mai mare, indiferent că este vorba de un startup sau chiar Amazon. În mod paradoxal, disponibilizările din ultima perioadă sunt cel mai des întâlnite acolo unde există redundanțe între echipe.

  Sundar Pichai, directorul general al Alphabet și Google, a declarat că speră ca Google să devină cu 20% mai productiv, funcționând “pe mai puține resurse”. În cadrul conferinței Code Conference din septembrie, executivul a confirmat că firma a devenit mai lentă din cauza angajărilor excesive și a părut să sugereze că fuzionarea echipelor care lucrează la produse care se suprapun ar ajuta compania să rămână în top.

  Google are o capitalizare de piață de 1,23 trilioane de dolari și este cotată drept a 4-a cea mai mare companie din lume.

  Răzvan Tănase

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...