More

  Abonamentul Twitter Blue va costa 7 dolari pe web și 11 dolari pe iPhone

  Twitter, compania lui Elon Musk, pare că tot încearcă din răsputeri să transforme serviciul său de abonament, Twitter Blue, într-o sursă adițională de venit. Potrivit The Information, compania plănuiește acum să perceapă un fee de 7 dolari pentru Twitter Blue, dacă utilizatorii îl plătesc prin intermediul unui motor de căutare și 11 dolari dacă îl plătesc prin aplicația pentru iPhone.

  Diferența destul de semnificativă de 4 dolari este, cel mai probabil, o modalitate de a compensa reducerea de 30% aplicată de Apple (numită uneori taxa Apple) pentru aplicațiile cumpărate prin App Store, relatează Mashable.

  Apple nu se opune dezvoltatorilor care perceap mai mult pentru abonamente prin intermediul unei aplicații iPhone decât o fac pe web, un exemplu fiind Spotify, care a criticat taxa Apple de multe ori în trecut. Compania percepe 9,99 dolari pentru un abonament lunar pe web și 12,99 dolari prin intermediul App Store al Apple, iar la un moment dat chiar a îndemnat clienții să se dezaboneze și să se reînscrie prin intermediul web, pentru a-i scuti de acele 30 de procente în plus.

  Chiar și miliardarul Elon Musk a avut recent o dispută de scurtă durată cu Apple, în care s-a plâns de taxa lor. Tot acesta a susținut că Apple a amenințat că va interzice Twitter din App Store și a spus că este pregătit să își construiască propriul smartphone dacă Apple va face așa ceva. În urma unei întâlniri cu directorul general al Apple, Tim Cook, la sediul Apple din Cupertino, CEO-ul Tesla a declarat că a avut o “conversație plăcută” cu directorul, care l-a asigurat că Apple nu ia niciodată în considerare posibilitatea de a elimina Twitter din App Store.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...