More

  Italia va impozita cu 26% profitul obținut din tranzacționarea criptomonedelor

  Italia intenționează să își consolideze reglementările privind monedele digitale în 2023 prin extinderea legislației fiscale. Impozitul pe profit pentru tranzacționarea de criptomonede va fi de 26%, potrivit documentației bugetare publicate la 1 decembrie.

  Vezi aici ce spune președintele ANAF despre impozitarea criptomonedelor în România

  În bugetul statului italian pentru 2023 sunt incluse planuri de impunere a unei taxe de 26% pe profiturile mai mari de 2.000 de euro obținute din tranzacționarea criptomonedelor, potrivit CoinTelegraph.

  Până acum, monedele digitale au avut rate de impozitare mai mici, deoarece au fost considerate “valută străină”. Întrucât trendul este în continuă creștere și interesul public este tot mai mare, guvernele mai multor state vizează impozitarea acestor tipuri de venit.

  În cazul în care proiectul de lege propus va fi promulgat, italienii vor avea opțiunea de a declara valoarea activelor digitale pe care le dețin, începând 1 ianuarie și de a plăti un impozit de 14%. Această măsură este menită să îi stimuleze pe italieni să își declare activele digitale în declarațiile de impozit.

  Conform statisticilor de la Triple-a, aproximativ 1,3 milioane de italieni dețin criptomonede.

  Italia pare să urmeze modelul Portugaliei. În octombrie, Portugalia, cunoscută cândva drept paradisul fiscal al criptomonedelor, a propus o taxă de 28% pe câștigurile de capital din criptomonedele deținute mai puțin de un an.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...