More

  Directorul FBI crede că TikTok colectează datele userilor

  Directorul FBI, Christopher Wray, și-a exprimat îngrijorarea față de guvernul chinez, care ar putea, teoretic, să manipuleze algoritmii de recomandare ai TikTok, astfel încât să fie folosiți “pentru operațiuni tradiționale de spionaj”, potrivit unui raport al Associated Press. Această problemă a fost abordată în cadrul unui discurs susținut la Universitatea din Michigan. Christopher Wray și-a exprimat, de asemenea, nesiguranța cu privire la faptul că datele personale ale utilizatorilor TikTok ar putea fi puse la dispoziția Chinei.

  Rețeaua de socializare bazată pe videoclipuri de scurt metraj a fost supusă controlului guvernamental american în ultimii doi ani, în mare parte din cauza preocupărilor legate de confidențialitatea datelor și, de asemenea, din cauza disconfortului general care există întotdeauna între SUA și China.

  Administrația Trump a încercat fără succes să interzică TikTok din magazinele de aplicații în 2020. Mai mult decât atât, au avut loc audieri în Congres în 2021 și 2022, toate legate de datele utilizatorilor, relatează Mashable.

  Acuzațiile la adresa conducerii din China nu sunt întocmai nefondate, însuși TikTok a confirmat luna trecută că angajații companiei au un anumit acces la datele utilizatorilor, deși insistă că există “protocoale de aprobare” și că acest lucru se face în mod corespunzător și moral.

  Cu toate acestea, directorul FBI afirmă cu tărie că guvernul american va rămâne cu ochii în patru pentru a se asigura că datele utilizatorilor sunt în siguranță.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...