More

  Robotics Club Oradea, locul 3 la proba Mega Sumo a Concursului “Robotex” de la Tallinn

  Echipa Robotics Club Oradea s-a clasat pe locul 3 la proba Mega Sumo, cea mai spectaculoasă şi grea probă din Concursul “Robotex” de la Tallinn, Estonia, cel mai mare concurs de robotică din Europa, ce a avut loc în perioada 25 – 26 noiembrie.

  Potrivit unui comunicat al coordonatorului Falviu Birouaş, este pentru prima dată când orădenii sunt prezenţi pe podium în această competiţie internaţională la care au participat peste 2800 de participanţi din 28 de ţări şi adună anual cei mai mari dezvoltatori şi concurenţi din domeniul roboticii.

  Echipa orădeană a fost formată din 9 participanţi împărţiţi pe două echipe, la două dintre cele 18 categorii din concurs. Cei 7 studenţi ai Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică Oradea, Departamentul de Mecatronică, au fost însoţiţi de două cadre didactice, Flaviu Birouaş şi ing. Daniel Anton.

  “Confruntările dintre roboţii aflaţi în competiţie au fost extrem de rapide, cu meciuri de sub o secundă şi cu forţe de impact zguduitoare. În urma meciurilor, ringul de oţel unde s-au dus luptele, s-a deteriorat după rodajul cu lamele şi roţile roboţilor. Suntem foarte mândri de studenţii noştri, de performanţa în urma multor zile şi nopţi de muncă şi de ingeniozitatea de a rezolva problemele tehnice în timp record,”, a declarat coordonatorul echipei, şef lucrări dr.ing. Flaviu Birouaş.

  Tot în luna noiembrie, echipa Robotics Club Oradea a participat la competiţia internaţională RoboChallenge de la Bucureşti, unde a obţinut 4 premii la 3 probe: locul 1 şi locul 2 – proba Humanoid Robot, locul 3 – Humanoid Sumo şi locul 2 – Line Follower Kids.

  Robotics Club Oradea este înfiinţat de Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică Oradea, Departamentul de Mecatronică şi finanţat de Celestica.

  andrei.nistor

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...