More

  Marea Britanie începe o investigație privind dominația browserelor mobile ale Apple și Google

  Autoritatea de supraveghere a concurenței și pieței (CMA) din Marea Britanie a lansat o investigație detaliată privind dominația pe piață a browserelor mobile ale Apple și Google, la câteva luni după ce organele de reglementare au început să ia în considerare o anchetă.

  CMA a declarat marți că răspunsurile la consultarea sa din iunie au arătat că există un “sprijin substanțial” pentru o investigație mai amplă în această chestiune și pentru modul în care Apple, producătorul de iPhone, restricționează jocurile în cloud prin intermediul magazinului său de aplicații, relatează Reuters.

  Trebuie menționat că această autoritatea este independentă și non-guvernamentală, dar este recunoscută de conducerea britanică.

  “Multe întreprinderi și dezvoltatori web din Marea Britanie ne-au spus că au impresia că sunt ținuți pe loc de restricțiile impuse de Apple și Google.”

  Declarație făcută de Sarah Cardell, executiv interimar al CMA

  Potrivit afirmațiilor executivelui interimar, CMA va continua să investigheze dacă îngrijorările întreprinzătorilor mai mici sunt justificate și, dacă se dovedesc a fi adevărate, atunci va trebui să se ia măsuri pentru a îmbunătăți concurența și inovarea în aceste sectoare.

  Google a anunțat, referitor la planurile CMA din iunie, că va colabora în continuare cu autoritatea de supraveghere pentru a găsi soluții practice.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...