More

  HP plănuiește disponibilizări în contextul în care scăderea cererii de PC-uri se va extinde până anul viitor

  HP Inc. a declarat că va reduce din forța sa de muncă cu aproximativ 10%, în contextul în care se așteaptă ca scăderea bruscă a cererii de PC-uri să se prelungească până anul viitor.

  Producătorul de computere și imprimante, care are în prezent aproximativ 61.000 de angajați, a declarat marți că se va despărți de 4.000-6.000 de angajați, ca parte a unui plan de transformare, al cărui scop este realizarea unor economii de costuri anuale de 1,4 miliarde de dolari. În urmă cu un an, compania avea un număr de aproximativ 51.000 de angajați, conform The Wall Street Journal.

  “Suntem de părere că, în acest moment, este prudent să nu presupunem că piața va lua o întorsătură în cursul anului 2023”

  Declarația CEO-ului HP, Enrique Lores

  HP a anunțat concedierile în momentul în care a raportat o scădere de 11,2% a veniturilor trimestriale, la 14,8 miliarde de dolari. Compania a înregistrat, de asemenea, o mică pierdere netă pentru această perioadă, reflectând în mare parte costurile unui acord juridic.

  Piața PC-urilor încetinește după o accelerare a vânzărilor de computere în timpul pandemiei, când angajații de pretutindeni își echipau birourile de acasă, iar studenții aveau nevoie de laptopuri pentru a învăța de la distanță. Restricțiile din perioada pandemiei au stimulat cheltuielile pentru articole de mare valoare, în timp ce cheltuielile de călătorie și de divertisment au scăzut.

  Alte întreprinderi precum Intel, Dell și Advanced Micro Devices înregistrează venituri mai mici din cauza numărului redus de vânzări. Cu toate acestea, în timp ce majoritatea companiilor se confruntă cu o încetinire a cererii de PC-uri, gigantul tehnologic Apple a raportat venituri record pentru ultimul trimestru.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...