More

  Moldova lovită de un atac cibernetic organizat de Rusia

  O operațiune de hacking și scurgere de informații în Moldova a făcut publică presupusa corespondență pe Telegram a cel puțin doi politicieni, ceea ce a dus la un scandal și la acuzații de corupție. Site-ul, numit “Moldova Leaks”, a amenințat, de asemenea, că va publica mai multe date despre oficiali guvernamentali și politicieni.

  S-au publicat mai multe presupuse mesaje ale ministrului moldovean al justiției, Sergiu Litvinenco, și ale consilierului pentru apărare și securitate națională al președintelui, Dorin Recean, în ultimele două săptămâni. Unele dintre conversații implică faptul că alți oficiali moldoveni au câștigat alegeri mușamalizate sau au fost instalați în mod necorespunzător în funcțiile lor, iar scurgerile de informații par să vizeze în special subminarea oficialilor anticorupție, relatează Wired.

  Opoziția politică pro-rusă din Moldova s-a grăbit să răspândească acuzații bazate pe aceste scurgeri de informații conform cărora Litvinenco, Recean și alții trebuie să fie înlăturați din funcție.

  Ministerul moldovean al Justiției a declarat că datele divulgate sunt furate, dar a adăugat că unele dintre ele sunt false sau eronate. Sergiu Litvinenco și alți oficiali din guvernul moldovean au declarat că Rusia se află în spatele operațiunii.

  La sfârșitul lunii octombrie, The Washington Post a relatat despre eforturile agenției de securitate FSB (n.r. Serviciul de Securitate Federală) din Rusia de a submina guvernul pro-european al Republicii Moldova.

  “Scopul acestui fals este de a distrage atenția publicului de la problemele reale cu care se confruntă grupurile criminale din Republica Moldova și de la legăturile acestora cu serviciile străine.”

  Declarația lui Sergiu Litvinenco
  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...