More

  Ministerul Justiţiei investește 47 de milioane lei într-o soluție digitală pentru facilitarea accesului la justiție

  Ministerul Justiţiei a anunţat, luni, că a încheiat un contract în valoare de aproximativ 47 de milioane de lei pentru dezvoltarea, testarea şi punerea în funcţiune a noului sistem de management al cauzelor.

  Potrivit unui comunicat de presă, Ministerul Justiţiei a încheiat contractul de prestări servicii pentru dezvoltarea, testarea şi punerea în funcţiune a noului sistem de management al cauzelor, în cadrul proiectului “Dezvoltarea sistemului electronic de management al cauzelor – ECRIS V”, finanţat prin Programul Operaţional “Capacitate Administrativă”.

  “Această versiune aduce un plus de performanţă arhitecturii digitale a sistemului de Justiţie şi răspunde tuturor cerinţelor de optimizare identificate în utilizarea vechiului sistem ECRIS IV”, menţionează sursa citată.

  Ministerul Justiţiei spune că noul sistem electronic de management al cauzelor ECRIS V va îmbunătăţi accesul la Justiţie, iar printre avantajele preconizate ale acestuia se numără:

  * contribuţia semnificativă la digitalizarea sistemului judiciar: una dintre funcţionalităţile majore ale noului sistem ECRIS o reprezintă dosarul electronic, ce le va permite beneficiarilor o gestiune integral electronică a documentelor din dosare (la nivel de instanţe şi parchete), însă fără a exclude utilizarea hârtiei, pentru a nu îngrădi accesul la Justiţie al persoanelor care nu au posibilitatea utilizării tehnologiei;

  * reflectarea corespunzătoare şi unitară a tuturor evoluţiilor care au avut şi care vor mai avea loc în urma modificărilor cadrului legislativ şi procedural;

  * interconectarea cu alte sisteme informatice existente, inclusiv implementarea unui standard al datelor;

  * ECRIS Instanţe va fi integrată cu aplicaţia ECRIS Portal Instanţe, care va deveni componenta cheie pentru digitalizarea sistemului judiciar şi va putea fi folosită de persoanele interesate (părţile unui dosar, avocaţi şi alţii) în relaţie cu instanţele, în calitate de punct unic de interacţiune online – depunere de documente online, consultarea online a conţinutului unui dosar etc. De asemenea, se va crea un portal similar pentru parchete (ECRIS Portal Parchete).

  Contractul are o valoare de 46.899.010,87 lei cu TVA şi se va desfăşura pe o perioadă de 20 de luni, informează MJ. 

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...