More

  GlobalLogic achiziționează compania clujeană Fortech, lider în domeniul serviciilor de inginerie software

  GlobalLogic Inc., o companie din Grupul Hitachi și lider în zona de Inginerie Digitală, a anunțat că a semnat un acord definitiv pentru achiziționarea Fortech, o companie de servicii de inginerie software cu central în Cluj-Napoca.

  Fortech și-a aplicat capacitățile tehnice profunde sute de clienți și peste 1.000 de proiecte digitale de-a lungul a aproape două decenii de funcționare – un palmares care a poziționat în cele din urmă compania ca una dintre cele mai mari firme independente de inginerie digitală din România.

  Cu peste 1.100 de angajați, Fortech operează în patru orașe din România pentru a sprijini clienții de top dintr-o gamă largă de industrii. Aceste realizări și capabilități vor ajuta GlobalLogic să-și extindă în continuare baza de clienți și talente, deoarece își propune să abordeze cererea globală puternică de transformare digitală (DX). În plus, liderii experimentați ai Fortech vor aduce o experiență tehnică și de domeniu valoroasă, împreună cu relații puternice pe piețele europene și clienți marcanți.

  Fortech este o firmă lider cu un istoric dovedit și o specializare în tehnologie necesară pentru evoluția digitală. Această achiziție va spori și mai mult prezența GlobalLogic în Europa și va accelera accesul nostru la talentul tehnic bogat din România; va înarma Fortech cu resursele și sprijinul puternic al GlobalLogic și Hitachi. Suntem încântați să salutăm Fortech și oamenii lor talentați în familia GlobalLogic.”, a declarat Nitesh Banga , Președinte și CEO, GlobalLogic.

  Fondată în 2003, Fortech oferă servicii de inginerie digitală cu spectru complet, inclusiv proiectarea arhitecturii, dezvoltarea software, DevOps, asigurarea calității și analiza datelor. Compania a proiectat, construit și întreținut cu succes produse pentru clienți din numeroase industrii, cu o specializare concentrată în Cloud, IOT și SaaS. Fortech deține o experiență profundă în domeniu în șase verticale cheie de mare creștere: auto, bancar/finanțe, asistență medicală, producție, servicii profesionale și tehnologie/media/telecomunicații. 

  Acoperirea Fortech a industriilor și tehnologiilor cheie este o potrivire incredibilă pentru GlobalLogic. Succesele Fortech au făcut ca aceasta să fie recunoscută drept una dintre cele mai bine administrate companii din România în 2022 în prima ediție a programului Deloitte România.

  „Suntem mândri de moștenirea noastră, care se bazează pe a ajuta companiile să realizeze puterea soluțiilor digitale transformatoare. Unirea forțelor cu GlobalLogic, susținută de Hitachi, ne duce la un nivel cu totul nou. În plus, găsirea unui partener care împărtășește valorile noastre culturale cu un accent puternic pe oameni, clienți și beneficiile societății este extrem de îmbucurătoare.”, a declarat Calin Vaduva, CEO, Fortech. 

  Investiția GlobalLogic în Fortech face parte dintr-o strategie multianuală menită să stabilească o amprentă europeană mai largă, permițându-i în același timp să-și deservească mai bine clienții din întreaga lume. Această achiziție va permite în continuare GlobalLogic să sporească punctele forte ale Hitachi în tehnologia informației (IT), tehnologia de operare (OT) și produse și să-și accelereze creșterea, ajutând la extinderea afacerii Lumada.

  Termenii tranzacției nu au fost dezvăluiți. Conform acordului, Fortech va continua să funcționeze cu conducerea și personalul său existent ca o subsidiară deținută în totalitate de GlobalLogic. Tranzacția este supusă aprobării obișnuite de reglementare și se așteaptă să se încheie până la sfârșitul trimestrului IV al anului 2022.

  Despre Fortech

  Fortech ( www.fortech.ro ) este o companie de servicii software cu sediul în Cluj-Napoca, România. De asemenea, deține hub-uri de inginerie în Oradea, Iași și Brașov. Cu o forță de muncă de peste 1.100 de oameni, expertiza tehnică a Fortech acoperă o varietate de sectoare, de la auto și financiar până la asistență medicală și multe altele. Fortech acoperă dezvoltarea ciclului de viață software de la capăt la capăt pentru a oferi inovația, scalabilitatea, calitatea și viteza de care au nevoie clienții săi.

  Abordarea companiei față de ingineria software combină tehnologia puternică și cunoștințele de proces, metode de livrare Agile și un amestec de practici și valori de calitate a codului rafinate pe parcursul a două decenii de funcționare. Din 2003, peste două sute de mărci au ales Fortech ca partener de inginerie software.

  Despre GlobalLogic

  GlobalLogic ( www.globallogic.com) este lider în inginerie digitală. Ajutăm mărcile din întreaga lume să proiecteze și să construiască produse, platforme și experiențe digitale inovatoare pentru lumea modernă. Prin integrarea designului experienței, a ingineriei complexe și a expertizei în date – ne ajutăm clienții să-și imagineze ce este posibil și să accelerăm tranziția lor în afacerile digitale de mâine. Cu sediul central în Silicon Valley, GlobalLogic operează studiouri de proiectare și centre de inginerie în întreaga lume, extinzându-și expertiza profundă către clienții din industria auto, comunicații, servicii financiare, sănătate și științe ale vieții, producție, media și divertisment, semiconductori și industriile tehnologice. GlobalLogic este o companie din grupul Hitachi care operează sub Hitachi, Ltd. (TSE: 6501),

  GlobalLogic este o marcă comercială a GlobalLogic. Toate celelalte mărci, produse sau nume de servicii sunt sau pot fi mărci comerciale sau mărci de servicii ale proprietarilor respectivi.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...