More

  Elon Musk îi permite lui Donald Trump să se reîntoarcă pe Twitter

  Contul de Twitter al fostului președinte Donald Trump a fost deblocat după o interdicție permanentă în ianuarie 2021. Vinerea trecută, noul proprietar al Twitter, Elon Musk, a postat un sondaj în care întreba dacă lui Trump ar trebui să i se permită revenirea pe platformă. Au votat puțin peste 15 milioane de persoane, 51,8% dintre acestea au fost în favoarea reintroducerii lui Trump pe Twitter.

  Controversata interdicție a lui Trump a avut loc la câteva zile după revoltele din 6 ianuarie, 2021, de la Capitoliul Statelor Unite, în care insurgenții au încercat prin violență să anuleze rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020, conform TechCrunch.

  Elon Musk a devenit proprietarul Twitter în urmă cu câteva săptâmâni, iar deciziile sale asupra companiei sunt adesea văzute drept neconvenționale și exagerate. Se poate spune că reintroducerea lui Trump pe Twitter face parte din aceeași categorie, chiar dacă utilizatorii au avut cuvântul final.

  “Poporul a vorbit. Trump va fi reintrodus. Vox Populi, Vox Dei. (Vocea popurului, vocea lui Dumnezeu)”

  Declarația lui Elon Musk dintr-un tweet

  În orice caz, încă nu este clar dacă fostul președinte se va întoarce pe Twitter. După ce conturile de pe rețelele de socializare principale i-au fost blocate, Trump și-a creat propria platformă socială numită Truth Social. Unul dintre principalele argumente de vânzare ale Truth Social este faptul că Trump o folosește în mod activ. Tot acesta i-a încurajat pe userii de pe Twitter să voteze, deoarece indiferent de rezultatul final, aplicația Truth Social va rămâne disponibilă.

  Până în septembrie, datele oferite de SensorTower arată că aproximativ 3,7 milioane de utilizatori au descărcat aplicația Truth Social, deci comunitatea pe care a început-o Donald Trump nu poate fi de neglijat.

  Între timp, fostul președinte a anunțat săptămâna trecută că va candida din nou pentru cea mai înaltă funcție a națiunii în 2024.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...