More

  Aplicațiile pentru Cupa Mondială FIFA stârnesc îngrijorări legate de confidențialitatea datelor

  Cupa Mondială găzduită de Qatar tocmai a început. Fanii fotbalului se pregătesc să își încurajeze țările de origine, dar experții în confidențialitatea digitală acuză evenimentul sportiv că amenință securitatea de date a participanților săi.

  Două aplicații sunt necesare pentru a participa la evenimentele FIFA din Qatar. Ehteraz, un sistem de urmărire a COVID-19, și Hayya, o aplicație folosită pentru a permite fanilor să intre pe stadioane, să vadă programul și să beneficieze de transport public gratuit.

  Mai multe agenții de securitate digitală au avertizat utilizatorii cu privire la problemele de confidențialitate ale celor două aplicații, semnalate pentru prima dată luna trecută, după ce au analizat permisiunile de acces ale acestora, conform Mashable.

  Utilizată în toată țara înainte de meciuri, Ehteraz le cere utilizatorilor să permită accesul de la distanță la fotografii și videoclipuri, să efectueze apeluri neprovocate și să citească sau să modifice datele dispozitivului. Permisiunile Hayya includ accesul complet la rețea și accesul nerestricționat la datele personale. Ambele urmăresc locațiile utilizatorilor.

  Aceste aplicații, împreună cu preocupările mai largi legate de monitorizarea digitală a Qatarului, i-au determinat pe experții în materie de confidențialitate să le sugereze participanților la Cupa Mondială să utilizeze telefoane de unică folosință în loc să permită accesul aplicațiilor de joc la dispozitivul personal. În general, burner phone-ul sau telefonul de unică folosință este folosit de infractori și persoane care vor să evite contactul cu poliția, deoarece nu pot fi urmărite și ascultate. Faptul că astfel de metode, asociate cu activități ilegale, sunt recomandate de experți pentru ca fanii să își protejeze datele este neobișnuit de dubios.

  Specialiştii Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) au recomandat suporterilor români care călătoresc în Qatar pentru Campionatul Mondial de Fotbal şi îşi fac griji cu privire la confidenţialitatea datelor să ia în considerare utilizarea a două telefoane mobile, unul gol pe care ar putea fi instalate şi utilizate cele două aplicaţii (Hayya şi Ehteraz) solicitate în această ţară şi care ridică utilizatorilor probleme de siguranţă, precum şi un telefon mobil personal.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...