More

  Eurostat: Mai mult de jumătate dintre întreprinderile din UE inovează

  53% dintre toate întreprinderile din UE au raportat o anumită formă de activitate de inovare în perioada 2018-2020, arată datele publicate astăzi de Eurostat. Cea mai mică activitate de inovare a fost observată în România (11 %).

  Sondajul comunitar privind inovarea (CIS) raportează două tipuri de inovare: inovarea produselor și inovarea proceselor de afaceri. Cele mai recente rezultate ale CIS arată că mai mult de jumătate (53%) din toate întreprinderile din UE au raportat o anumită formă de activitate de inovare în perioada 2018-2020.

  “A investi în cercetare și inovare înseamnă a investi în viitorul Europei”, subliniază Eurostat. Inovarea în afaceri se referă la o gamă largă de activități pe care întreprinderile le întreprind pentru a pune în aplicare procesele de inovare, pentru a dezvolta noi bunuri sau servicii și pentru a le introduce pe piață.

  Cea mai mare proporție de întreprinderi inovatoare a fost raportată în Grecia (73% din totalul întreprinderilor), urmată de Belgia (71%), Germania și Finlanda (ambele 69%) și Cipru (66%). În schimb, cea mai mică activitate de inovare a fost observată în România (11 %), Letonia (32 %), Ungaria și Spania (ambele 33 %) și Polonia (35%).

  Companiile mijlocii și mari sunt mai inovatoare

  Distribuția întreprinderilor în funcție de mărime în ceea ce privește inovarea produselor și/sau a proceselor de afaceri în perioada 2018-2020 a arătat că întreprinderile mari (250+ angajați) sunt mai susceptibile de a fi introdus inovații (74%) decât întreprinderile mijlocii (50-249 de angajați) (60%).

  Datele arată că aproape șapte din zece întreprinderi mari au introdus o inovație de proces de afaceri (69%) și mai mult de jumătate au introdus o inovație de produs (55%). În marea majoritate a întreprinderilor desemnate ca fiind de dimensiuni mici (10-49 de angajați), doar aproape patru din zece au inovat în materie de procese, iar aproximativ un sfert au inovat în materie de produse.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...