More

  Premierul Finlandei declară că Europa depinde prea mult de tehnologia Chinei

  Continetul european este în prezent prea dependent de China în ceea ce privește domeniul tehnologic și ar trebui să depună eforturi pentru a evita acest lucru pe viitor, a declarat joi premierul finlandez, Sanna Marin.

  “Să fim sinceri, avem deja vulnerabilități. Realizăm acest lucru atunci când vorbim de cipuri sau semiconductori, suntem prea dependenți”, a declarat Sanna Marin, vorbind la Slush, un eveniment anual dedicat startup-urilor din Helsinki.

  Prim-ministrul a declarat că Europa are lecții de învățat de pe urma dependenței sale de energia rusă, care a dus la criza energetică actuală din Europa. Tot șeful cabinetului menționează și lipsa de provizii medicale constatată în timpul pandemiei COVID, care a îngreunat exponențial situația, relatează Reuters.

  Europa este îndemnată să investească mai mult în dezvoltarea de noi domenii tehnologice, cum ar fi inteligența artificială și informatica cuantică.

  “Trebuie să ne asigurăm că avem capacitățile și cunoștințele necesare pentru a construi aceste tehnologii și să nu depindem de China și de alte țări autoritare care au o perspectivă diferită de cea a țărilor democratice”

  Declarație oficială a prim-ministrului Finlandei, Sanna Marin

  Răzvan Tănase

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...