More

  Parlamentarii britanici sunt avertizați că telefoanele mobile sunt “potențiale mine de aur” pentru statele ostile

  Parlamentarilor britanici li s-a comunicat că telefoanele lor sunt o “potențială mină de aur” pentru statele ostile care doresc să influențeze democrația din Marea Britanie. Sfatul a fost împărtășit oratorul Comunelor, Lindsay Hoyle, care a sugerat membrilor din parlament să nu-și ia telefoanele la întâlnirile importante, având în vedere amenințarea reprezentată de hackeri susținuți de stat, precum și de infractori și escroci.

  Centrul Național de Securitate Cibernetică (National Cyber Security Centre ) a distribuit acest mesaj, însoțit de o scrisoare din partea lui Lindsay Hoyle, care le transmitea colegilor că este suficient să fie compromisă camera sau microfonul telefonului unei singure persoane pentru ca toată lumea din sală să fie pusă în pericol, relatează The Guardian.

  Se spune că telefonul lui Liz Truss a fost piratat în timpul verii, când aceasta era ministru de externe și era favorită în cursa pentru conducerea conservatorilor. După ce telefonul fostului prim-ministru al Marii Britanii ar fi fost piratat de ruși, Lindsay Hoyle a declarat că “evenimentele recente” au arătat că statele ostile încearcă “să pătrundă în procesele noastre democratice sau să exercite o influență asupra acestora pentru a obține avantaje economice, militare sau politice”.

  Mai mult de atât, acesta are o grijă deosebită când vine vorba de telefoanele mobile.

  “Telefoanele noastre conțin atât de multe informații: mesajele, e-mailurile, contactele, fotografiile și postările din rețelele de socializare, inclusiv datele private, sensibile, personale, istorice și, uneori, chiar șterse.”

  Declarația lui Lindsay Hoyle

  Membrii parlamentului britanic au fost sfătuiți să limiteze perioada de timp în care mesajele sunt stocate pe telefon și să își revizuiască setările de confidențialitate pentru a limita accesul aplicațiilor la microfon sau la datele de localizare, precum și să își dezactiveze previzualizarea mesajelor.

  Securitatea națională este în strânsă legătură cu securitatea cibernetică, motiv pentru care demnitarii trebuie să acorde o atenție deosebită asupra informațiilor și datelor pe care le dețin pe dispozitive.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...