More

  CEO-ul Binance declară că există un mare interes pentru fonduri de redresare în industria crypto

  Directorul executiv al Binance, Changpeng Zhao (CZ), a declarat miercuri că există un interes semnificativ din partea jucătorilor din industrie pentru un fond de redresare pe care compania sa intenționează să îl lanseze, ca să ajute proiectele crypto ce se confruntă cu o criză de lichidități în urma prăbușirii rivalului FTX.

  “Sunt jucători care au o situație financiară solidă și ar trebui să ne unim. Suntem foarte interesați de acest lucru.”

  Declarație a CEO-ului Binance, CZ

  Changpeng Zhao a menționat și că Binance are rezerve mari de lichidități, dar nu a spus cu cât va contribui compania la fond. De asemenea, acesta nu a precizat ce alte platforme de criptomonede sau jucători din industrie ar fi dispuși oferă lichidate, conform Reuters.

  Industria crypto este în continuare zdruncinată de prăbușirea bursei rivale FTX a lui Sam Bankman-Fried, care a intrat în faliment vineri, după ce utilizatorii s-au grăbit să retragă 6 miliarde de dolari în criptomonede în doar 72 de ore.

  Binance a precizat miercuri, într-o declarație, că a primit Permisiunea de Servicii Financiare (Financial Services Permission), o licență pentru furnizarea de servicii de custodie pentru clienții profesioniști, din partea autorității de reglementare a serviciilor financiare din Abu Dhabi Global Market, zona liberă financiară a emiratului.

  Dominic Longman, un executive senior al Binance Abu Dhabi, a anunțat într-un comunicat că “Obținerea acestei licențe este un pas esențial în creșterea Binance în Abu Dhabi și o dovadă a poziției progresiste a orașului față de activele virtuale”.

  Emiratele Arabe Unite au devenit un centru global al criptomonedelor, deoarece multe dintre marile exchange-uri din lume s-au stabilit în centrul comercial Dubai, inclusiv Binance, care ajută orașul să elaboreze reglementări la nivel intern pentru această industrie.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...