More

  Vânzări de peste 88 de milioane de euro pentru grupul asee, în al treilea trimestru din 2022. Cum au crescut veniturile cu 53% faţă de anul trecut

  Grupul Asseco South Eastern Europe a înregistrat în trimestrul al treilea al anului 2022 o creștere de 53% (+30,4 milioane de euro) a veniturilor din vânzări comparativ cu aceeași perioadă din 2021. Veniturile din vânzări au ajuns astfel la 88,1 milioane de euro. Toate liniile de afaceri ale grupului au generat creşteri, dar cel mai mare avans a fost generat de soluțiile de plată (+15,6 milioane de euro), soluțiile dedicate (+9 milioane de euro) și cele bancare (+3,3 milioane de euro).

  În aceeași perioadă, profitul operațional a crescut cu 18%, la 12 milioane de euro, iar profitul net a avut o creștere de 30%, ajungând astfel la valoarea de 10,9 milioane de euro. Profitul EBITDA a crescut şi el cu 16%, până la 16,9 milioane de euro, iar profitabilitatea operațională s-a ridicat la 14%.

  Performanța financiară solidă a Grupului ASEE în T3 2022, care a contribuit la o creștere de 11% a profitului operațional față de anul precedent, a rezultat în principal din performanța solidă a soluțiilor de plată, în special a serviciilor legate de POS și din performanța solidă a soluțiilor bancare”, a comentat Piotr Jeleński, președintele Consiliului de Administrație al Asseco South Eastern Europe S.A.

  Încasările restante ale Grupului ASEE la data de 24 octombrie 2022 s-au ridicat la 80,1 milioane de euro, în creștere cu 33% față de trimestrul al patrulea din 2021.

  În T2, veniturile din vânzări ale Asseco SEE crescuseră cu 23,7%, la 74,7 milioane de euro, în timp ce profitul operațional a urcat cu 20,1%, la 11,2 milioane de euro.

  Soluții de plată (Payten)

  Veniturile din vânzări în Payten s-au ridicat la 42,3 milioane de euro în trimestrul al treilea din 2022, în creștere cu 59% (+15,6 milioane de euro) față de perioada similară a anului precedent.

  Profitul operațional al diviziei Soluții de plată s-a ridicat la 7,1 milioane de euro, în creștere şi ea cu 20% (+1,1 milioane de euro), comparativ cu T3 2021. EBITDA consolidat s-a ridicat la 10,1 milioane de euro.

  Soluții bancare

  Veniturile din vânzări de soluții bancare au atins nivelul de 15 milioane de euro, în creștere cu 28% (+3,3 milioane de euro), generată în principal de sistemele bancare de bază (+0,5 milioane de euro), de soluțiile multicanal (+1,7 milioane de euro) și de soluțiile de securitate (+1 milion de euro).

  Profitul operațional s-a ridicat la 3,1 milioane de euro, în creștere cu 19% (+0,5 milioane de euro), în timp ce EBITDA consolidat a totalizat 3,8 milioane de euro, în creștere cu 16% (+0,5 milioane de euro).

  Soluții dedicate

  Veniturile din vânzările de soluții dedicate au crescut cu peste 47% (+9 milioane de euro) comparativ cu perioada corespunzătoare din anul precedent și s-au ridicat la 28,4 milioane de euro. Această creștere a rezultat parțial din consolidarea rezultatelor companiilor care activează în sectorul soluțiilor de management al traficului și BPM.

  „Cea mai mare creștere organică a fost generată de operațiunile din România și, la o scară mai mică, de operațiunile din Serbia în cadrul soluțiilor pentru terți”, spune Piotr Jeleński, președintele Consiliului de Administrație al Asseco South Eastern Europe S.A.

  Profitul operațional al soluțiilor dedicate a scăzut cu 25% (-0,5 milioane de euro), până la 1,5 milioane de euro, iar EBITDA a scăzut cu 9% (-0,2 milioane de euro), la 2,3 milioane de euro.

  Grupul ASEE este una dintre cele mai mari companii IT în domeniul producției și implementării de soluții și servicii software proprii în regiunea Europei de Sud-Est, Turcia, Spania, Portugalia, Andorra, Columbia, Peru, Peru, Republica Dominicană, Slovacia și Republica Cehă.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...