More

  Solana, rivalul principal al Ethereum este în picare liberă din cauza prăbușirii FTX

  Criptomoneda Solana (SOL), care fusese lăudată de fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, a fost lovită mai puternic decât orice altă monedă majoră după prăbușirea bursei americane. Proiectul Solana este considerat de experți drept rivalul principal al blockchain-ului Ethereum, relatează Reuters.

  SOL a scăzut de la 37,85 de dolari la 7,53 de dolari după ce a început efectul de domino cauzat de FTX. Prin comparație, ETH a scăzut cu aproximativ 20%, iar BTC cu 19%, în timp ce SOL a înregistrat pierderi de 81%.

  “În actuala criză de criptomonede, cea mai nefericită victimă nevinovată este ecosistemul Solana”, a declarat Stefan Rust, CEO al companiei de portofele blockchain Laguna Labs. El și alți câțiva jucători din domeniul crypto au declarat că FTX și firma soră, Alameda Research, au vândut probabil o cantitate mare de monede SOL în încercarea de a rămâne pe linia de plutire. Cu toate acestea, încercare a dat greș. Săptâmâna trecută, FTX a dat faliment, iar fondatorul său, Sam Bankman-Fried a pierdut mai bine de 90% din averea sa.

  Mulți investitori și dezvoltatori de aplicații par să părăsească blockchain-ul Solana, care este utilizat pe scară largă pentru aplicațiile financiare descentralizate; numărul de monede SOL depuse a scăzut la 24,74 milioane, mult mai puțin față de cele 68,2 milioane înregistrate în iunie, potrivit datelor de la DeFiLlama.

  Adam Struck, de la firma de risc Struck Capital, cu sediul în Los Angeles a declarat că Solana nu poate să dispară așa ușor.

  “Acesta nu este sfârșitul pentru Solana. S-a impus ca un ecosistem prosper și este un rival al Ethereum. Dar cred că evaluarea este puțin cam trasă de păr.”

  Declarația lui Adam Struck

  La momentul scrierii articolului, Solana se tranzacționează la prețul de 14,7 dolari, conform TradingView. Cea mai mare valoare a monedei a fost înregistrată în noiembrie, 2021, când a atins pragul de 259,9 dolari.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...