More

  Crypto.com risipește zvonurile privind îndoielile de insolvență

  Directorul executiv al bursei de criptomonede Crypto.com, Kris Marszalek, cu sediul în Singapore, a declarat că firma va dovedi că toți cei care se îndoiesc că platforma ar avea probleme de insolvență se vor înșela amarnic, întrucât aceasta are un bilanț puternic și nu și-a asumat riscuri mari.

  Incertitidunea legată de platformă a venit după ce investitorii și-au exprimat îngrijorarea pe Twitter, în weekend. Un transfer de monede Ether (ETH) în valoare de 400 de milioane de dolari a fost efectuat către un alt exchange, numit Gate.io, pe 21 octombrie. Suma uriașă i-a făcut pe investitori să își pună semne de întrebare.

  Kris Marszalek a răspuns la întrebări în cadrul unui discurs transmis în direct pe YouTube și a menționat, de asemenea, că platforma a ținut întotdeauna rezerve pentru a asigura fiecare monedă deținută de clienții săi, conform Reuters.

  “Vom continua să ne desfășurăm activitatea ca de obicei și vom dovedi tuturor celor care se opun că se înșală. Fondurile nu au fost expuse riscului de a fi trimise undeva unde nu le puteam recupera. Acest lucru s-a întâmplat cu peste trei săptămâni în urmă. Nu a avut nimic de-a face cu nebunia care s-a întâmplat de la prăbușirea FTX”.”

  Declarația lui Kris Marszalek

  Chiar dacă transferul s-a efectuat în octombrie, se pare că investitorii devin tot mai alarmați pe zi ce trece. Totuși, aceste reacții sunt de înțeles, deoarece colapsul celei de-a patra platforme de criptomonede, FTX, a sosit într-un moment total neașteptat. Piața activelor digitale a suferit pierderi uriașe și este în continuă scădere drept consecință a insolvenței FTX.

  Din nefericire pentru Crypto.com, așa cum se obișnuieste în spațiul crypto, știrile și panica au provocat un declin puternic al monedei native Cro. Săptămâna trecută, această a înregistrat o scădere de 44%, ajungând chiar la valoarea de 5 cenți. În prezent, moneda se tranzacționează la prețul de 0,074 de dolari, potrivit TrandingView.

  Crypto.com este o platformă relativ populară în România. Această oferă aproximativ 250 de criptomonede ce pot fi tranzacționate. De asemenea, se numără printre primele 10 burse după cifra de afaceri la nivel global, dar este mai mică decât liderul pieței Binance.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...