More

  Apple dată în judecată pentru urmărirea activității utilizatorilor fără acordul acestora

  Gigantul tehnologic Apple s-a confruntat cu alte mari companii de tehnologie, în special cu Meta, proprietarul Facebook, în legătură cu această problemă. Eforturile companiei de a proteja datele utilizatorilor au costat platforme precum Facebook miliarde de dolari în venituri. Dar, după cum se pare, compania a colectat ea însăși datele utilizatorilor, chiar dacă clienții își schimbaseră în mod explicit setările pentru a împiedica Apple să facă acest lucru. Prin urmare, a fost dată în judecată.

  Dezvoltatorii de aplicații și cercetătorii în domeniul securității Tommy Mysk și Talal Haj Bakry de la compania de software Mysk au descoperit recent că iOS înregistrează “fiecare atingere pe care o faceți” către Apple din interiorul uneia dintre aplicațiile proprii ale companiei. Potrivit programatorilor, încercările de a dezactiva această colectare de date, cum ar fi selectarea opțiunii din Setări “dezactivați complet partajarea Device Analytics”, nu a afectat trimiterea datelor, relatează Mashable.

  Potrivit sursei, un utilizator care se uită la aplicația App Store de pe iPhone ar avea datele de căutare înregistrate, pe ce a apăsat și cât timp a verificat o aplicație, toate acestea fiind trimise la Apple în timp real.

  Vești mai puțin bune și pentru userii de Apple Stocks. Apple va primi o listă cu acțiunile urmărite de utilizator, orice articole citite de acesta în aplicație și numele acțiunilor pe care le-a căutat.

  De asemenea, vor fi trimise și datele de timp pentru care un utilizator a vizualizat informații despre acțiuni. Unele dintre aplicațiile Apple colectează chiar și informații detaliate despre iPhone-ul utilizatorului, cum ar fi modelul, rezoluția ecranului și limba tastaturii.

  Un proces colectiv a fost depus joi, în care se susține că acțiunile Apple încalcă California Invasion of Privacy Act.

  Cu toate acestea, nu ar trebui să fie prea surprinzător faptul că Apple sau orice companie de tehnologie colectează date despre utilizatori. Totuși, după cum a descoperit echipa de la Mysk, Apple colectează aceste date indiferent de setările utilizatorului, unde acesta are opțiunea de a dezactiva colectarea de date, oferindu-i, probabil, un fals sentiment de confidențialitate.

  Răzvan Tănase

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...