More

  Microsoft se confruntă cu o nouă plângere antitrust din partea Europei

  Microsoft Corp. se confruntă cu o plângere antitrust din partea unui grup industrial european în legătură cu serviciile sale de Cloud, care se adaugă la acuzațiile recente de comportament anticoncurențial împotriva companiei americane de tehnologie.

  Cloud Infrastructure Service Providers in Europe, sau CISPE, un grup comercial care include Amazon.com Inc. printre membrii săi, a declarat că a depus marți o plângerea la autoritatea de reglementare a concurenței din cadrul Comisiei Europeane. Plângerea susține că Microsoft se folosește de poziția sa dominantă în domeniul software-ului de productivitate pentru a direcționa clienții din Europa către serviciul său de cloud Azure și le îngreunează trecerea la alți furnizori de servicii de cloud, a precizat grupul comercial, relatează The Wall Street Journal.

  Microsoft a declarat că a introdus în această toamnă modificări în materie de licențe care oferă clienților și furnizorilor de cloud mai multe opțiuni pentru a rula și oferi software-ul său în cloud.

  “Ne menținem angajamentul de a răspunde preocupărilor valide privind licențele și de a sprijini un mediu competitiv în care toți furnizorii pot prospera”

  Declarația unui purtător de cuvânt al Microsoft

  O altă plângere depusă în 2020 de către aplicația de mesagerie de afaceri Slack, a acuzat Microsoft că încearcă să anihileze concurența prin introducerea platformei Teams pentru comunicarea de afaceri la software-ul său de productivitate Office. Trebuie menționat că Slack nu este singura firma care a depus plângere împotriva Microsoft în ultimii ani.

  UE a finalizat recent un pachet de legi care ar trebui să desemneze Microsoft și alte câteva companii mari cu sediul în SUA drept “gardieni” și să impună noi norme, al cărui scop este să reglementeze concurența. Este important ca toate companiile să aibă șanse egale pe piața globală.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...