More

  Apple avertizează că livrările de iPhone vor întârzia din cauza restricțiilor Covid de la fabrica Foxconn din China

  Apple a comunicat recent că se așteaptă la o încetinire a livrărilor de iPhone 14 Pro și iPhone Pro Max decât a anticipat anterior, deoarece restricțiile Covid-19 întrerup temporar producția la o unitate de asamblare din Zhengzhou, China.

  “Instalația funcționează în prezent la o capacitate semnificativ redusă”, a precizat Apple într-un comunicat.Mai mult decât atât, gigantul tehnologic a adăugat că ar trebui ca clienții să anticipeze perioade mai lungi de așteptare decât în mod normal.

  Principala fabrică a Applie din Zhengzhou, din centrul Chinei, care are aproximativ 200.000 de angajați, a fost zguduită de nemulțumirea legată de măsurile stricte de limitare a răspândirii Covid-19, iar mulți muncitori au fugit de la locul de muncă, relatează The Guardian.

  Mai mult decât atât, compania Foxconn, deținută de Taiwan, cel mai mare producător de iPhone-uri, a declarat luni că depunde eforturi pentru a relua producția la capacitate maximă la o fabrică importantă din Zhengzhou, China, care a fost afectată de măsurile de limitare a Covid-19. Tot această a anunțat că prevedere o scădere la nivel general în următorul trimestru fiscal.

  Foxconn a declarat că va implementa noi măsuri Covid-19 la fabrica din Zhengzhou, inclusiv mutarea tuturor angajaților care lucrează în trei dormitoare.

  O declarație oficială a precizat că rezidenților din zonă, situată la aproximativ 16 mile sud-est de Zhengzhou, li s-a interzis să iasă din casă și trebuie să fie testați PCR o dată pe zi. Serviciile de transport public au fost suspendate și doar vehiculele aprobate au voie să circule pe șosele. Alte măsuri au inclus închiderea birourilor, a magazinelor și a serviciilor neesențiale.

  În mod evident, cu cât producția și distribuția de dispozitive și accesorii Apple continuă să scadă, cu atât veniturile și perspectivele trimestriale ale companiei vor avea de suferit. Totdată, acțiunile de la bursă au urmărit direcția generală a pieței, iar la momentul scrierii articolului, o acțiune la Apple este estimată la 142 dolari, potrivit TradingView.

  Răzvan Tănase

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...