More

  Mark Zuckerberg confirmă că Meta va demite 11.000 de angați

  Compania mamă a Facebook, Instagram și WhatsApp, Meta, a confirmat o rundă uriașă de disponibilizări, care se ridică la 13% din forța sa de muncă, sau aproximativ 11.000 de angajați.

  Vestea vine în contextul în care companii din întregul spectru tehnologic au anunțat concedieri masive în ultimele săptămâni, Twitter concediind aproximativ jumătate din cei 7.500 de angajați în urma sosirii lui Elon Musk la conducere, în timp ce Stripe a dezvăluit săptămâna trecută planuri de reducere a numărul de angajați cu 14%, adică 1.120 de persoane, conform TechCrunch.

  “Știu că este greu pentru toată lumea și îmi pare rău în special pentru cei afectați.Vreau să-mi asum responsabilitatea pentru aceste decizii și pentru modul în care am ajuns aici.”

  Declarația lui Mark Zuckerberg, CEO al Meta

  Numărul de angajați ai Meta este de aproximativ 87.000, ceea ce înseamnă că 11.000 de persoane vor părăsi Meta la nivel global. Potrivit lui Zuckerberg, fiecare angajat cu sediul în SUA va primi 16 săptămâni de indemnizație de concediu, plus două săptămâni suplimentare pentru fiecare an de serviciu. Astfel, de exemplu, o persoană care a lucrat la Meta timp de patru ani va primi pe loc șase luni de salariu.

  Angajații din afara Statelor Unite vor primi pachete similare de asistență, dar adaptate pentru fiecare piață în parte, afirmă CEO-ul.

  Decizia a fost luată din mai multe considerente. O combinație de factori a contribuit la declinul Meta. Apple App Tracking Transparency (ATT), care a fost lansat anul trecut, a afectat veniturile din publicitate ale Meta, așa cum compania a prezis, iar activitatea de publicitate proprie a Apple a beneficiat de acest lucru. De asemenea, așa-numita Mare Resetare (Great Reset), un fenomen observat în nenumărate alte locuri, unde companiile care s-au implicat prea mult în afaceri au avut mult de suferit.

  Mark Zuckerberg spune că Meta a greșit la rândul său, deoarece face parte din întreprinderile care s-au aventurat prea mult în timpul pandemiei. Prin urmare, hotărârile neinspirate ale companiei și recesiunea economică mai largă sunt rețeta ideală pentru pierderi uriașe de capital al marilor corporații, iar Meta nu este o excepție.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...