More

  Nvidia anunță că va emite cipuri mai lente Chinei pentru a evita interdicții din partea Statelor Unite

  La două luni după ce Statele Unite au blocat accesul Chinei la două dintre microcipurile de top ale Nvidia, gigantul american în domeniul proiectării de semiconductori a prezentat un înlocuitor cu o viteză de procesare redusă pentru piața din continetul asiatic.

  Unitatea de procesare grafică Nvidia A800 este “un alt produs alternativ la Nvidia A100 GPU pentru clienții din China”, a declarat un purtător de cuvânt al Nvidia pentru TechCrunch. “A800 îndeplinește testul guvernului american pentru reducerea controlului exporturilor și nu poate fi programat să depășească performanța maximă de bază”.

  Procesorul A100 este cunoscut pentru alimentarea supercomputerelor, a inteligenței artificiale și a centrelor de date de înaltă performanță pentru industrii care variază de la biotehnologie și finanțe la producție.

  Nvidia a raportat anterior că interdicția din SUA ar putea afecta până la 400 de milioane de dolari în vânzări potențiale către China în trimestrul al treilea, deci noul cip pare a fi o încercare de a remedia pierderea financiară. GPU A800 a intrat în producție în vară, potrivit purtătorului de cuvânt al Nvidia.

  Corporația multinațională americană specializată pe producerea de procesoare grafice nu este singura care își încetinește producția de cipuri pentru a se sustrage sancțiunilor impuse de Statele Unite. De exemplu, Alibaba și compania chineză de proiectare de cipuri Biren, care au investit masiv pentru a crea alternative fiabile ale procesoarelor Nvidia, modifică performanțele celor mai recente semiconductoare ale lor, potrivit Financial Times.

  Acest lucru se datorează faptului că Alibaba și Biren, la fel ca alte firme de semiconductori fără fabrică propria, contractează TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) din Taiwan pentru a-și realiza produsele. Întrucât controlul exporturilor din SUA acoperă vânzările de cipuri de către companiile care utilizează tehnologii americane, vânzările din fabricile TSMC către China ar putea fi reduse.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...