More

  Comisia parlamentului britanic a inițiat o investigație privind riscurile și beneficiile NFT-urilor

  Un grup din cadrul Camerei Comunelor din Marea Britanie intenționează să lanseze o investigație privind funcționarea, riscurile și beneficiile jetoanelor nefungibile și ale blockchain-ului în general, precum și să analizeze modul în care această industrie ar putea contribui la economia britanică.

  “NFT-urile au luat cu asalt lumea digitală atât de repede încât nu am avut timp să ne oprim și să reflectăm asupra subiectului. Acum, când piața este plină de incertitudini și există temeri că bula ar putea exploda, trebuie să înțelegem riscurile, beneficiile și cerințele de reglementare ale acestei tehnologii revoluționare.”

  Declarația lui Julian Knight, președinte al Comitetului DCMS (Data and Safety Monitoring Committee)

  Potrivit declarației lui Julian Knight, acesta consideră că investitorii, în special cei necunoscători, riscă să fie “păcăliți să cumpere NFT-uri” a căror valoare poate deveni egală cu zero după achiziționare.

  În ultimă perioadă au apărut tot mai multe reglementări cu privire la activele digitale. Spre exemplu, în luna octombrie, parlamentul a adoptat un amendament la proiectul de lege ce vizează serviciile și piețele financiare pentru a reglementa Bitcoin (BTC) și alte criptomonede ca instrumente financiare. Proiectul de lege a fost propus inițial pe vremea când prim-ministrul Rishi Sunak era cancelar al Trezoreriei și urmărea să reglementeze monede stabile.

  “Această investigație va ajuta, de asemenea, parlamentul să înțeleagă oportunitățile oferite de o nouă tehnologie interesantă care ar putea democratiza modul în care sunt cumpărate și vândute activele”

  Declarația de final al lui Julian Knight

  În mod firesc, este foarte probabil ca rezultatul investigației privind riscurile și beneficiile NFT-urilor să se concretizeze în propuneri de reglementare pe care Trezoreria britanică le va revizui.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...