More

  Apple ia în considerare eliminarea cuvântului “Hei” pentru declanșarea asistentului vocal Siri

  Apple lucrează la îmbunătățiri ale asistentului său vocal AI de câteva luni și intenționează să lanseze schimbări în acest sens anul viitor, fie în anul următor, conform Bloomerg.

  Chiar dacă, în mod normal, un update de genul acesta nu ar trebui să dureze câțiva ani, motivul întârzierii este cât se poate de plauzibil. Actualizarea presupune renunțarea la cuvântul “hei”, iar eliminarea a jumătate din fraza de declanșare (Hei, Siri) face ca Siri să recepționeze mai greu mesajul, și, implicit să răspundă mai lent la solicitări.

  Complexitatea acestei probleme implică faptul că Siri trebuie să fie capabil să înțeleagă expresia singulară “Siri” în mai multe accente și dialecte diferite. Dacă există două cuvinte, precum “Hei, Siri”, atunci ar crește probabilitatea ca sistemul să recepționeze corect mesajul vorbitorului.

  Apelarea la asistenul vocal fără a se rosti “hei” din comandă ar face Siri, care este compatibil cu iPhone, iPad, AirPods, Apple Watch, Beats, HomePods și Mac, să funcționeze mai mult ca Alexa de la Amazon, care nu necesită o astfel de solicitare. De asemenea, s-ar putea ca Apple să nu fie singura companie care să facă această schimbare. Se pare că Google lucrează la eliminarea necesității de a repeta “Hei, Google” sau “Okay, Google”, fraza de declanșare a asistentului său vocal.

  Gigantul tehnologic a făcut recent alte modificări la Siri, inclusiv reproiectarea interfeței de pe Apple TV ca parte a tvOS 16.1.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...