More

  Hackerii ruși au atacat Agenția de Informații a Bulgariei

  Guvernul bulgar a confirmat că pagina de internet a Agenţiei de Informaţii a ţării a fost atacată şi blocată de grupul de piraţi informatici ruşi Killnet, dând totodată asigurări că hackerii nu au reuşit să sustragă informaţii confidenţiale.

  Duminică, purtătorul de cuvânt al guvernului, Anton Kutev, a spus că, imediat după miezul nopţii, s-au detectat atacuri de tip DDOS care au provocat o supraîncărcare a serverelor şi au făcut ca pagina să devină inaccesibilă.

  Pagina de internet a început să funcţioneze normal după miezul nopţii, conform EFE, citat de Agerpres.

  Petar Kirkov, coordonator de securitate cibernetică al executivului bulgar, a acuzat de acest atac Killnet, un grup de hackeri care au revendicat responsabilitatea atacului pe reţeaua socială Telegram.

  Grupul rus a mai revendicat un atac similar în octombrie asupra paginii de internet a preşedinţiei, a Ministerului de Interne şi a mai multor bănci şi operatori de telefonie mobilă din Bulgaria.

  Killnet a realizat numeroase atacuri de la începutul invaziei ruse în Ucraina împotriva ţărilor pe care le consideră duşmănoase cu Rusia.

  Ministrul bulgar de Interne, Ivan Demerdjiev, a spus la postul public de radio BNR că atacul nu a avut repercusiuni asupra securităţii ţării şi că pagina web în cauză nu conţine informaţii confidenţiale.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...