More

  China, țara de origine a TikTok, are acces la datele utilizatorilor din SUA și Europa

  Firma mamă a TikTok, ByteDance, cu sediul în China, a afirmat de nenumărate ori că nu verifică datele colectate despre utilizatorii din SUA și Europa, însă se pare că această companie este capabilă de acest lucru și chiar colectează informații de peste oceane.

  Potrivit unui raport publicat de The Guardian, șefa de confidențialitate a TikTok în Europa, Elaine Fox, le-a comunicat angajaților că “Pe baza unei nevoi demonstrate de a-și face treaba, sub rezerva unei serii de controale de securitate și protocoale de aprobare solide și prin intermediul unor metode care sunt recunoscute în conformitate cu GDPR, permitem anumitor angajați din cadrul grupului nostru corporativ situat în Brazilia, Canada, China, Israel, Japonia, Malaezia, Filipine, Singapore, Coreea de Sud și Statele Unite ale Americii, accesul de la distanță la datele utilizatorilor europeni ai TikTok.”

  Existau deja speculații cu privire la accesul Chinei asupra datelor utilizatorilor de TikTok din alte țări. Un angajat al TikTok a declarat, în septembrie 2021, că “totul e urmărit în China”, potrivit BuzzFeed News. Se pare că există chiar și un inginer cu sediul la Beijing care “are acces la tot”. Acesta ar fi supranumit “Master Admin” (n.r. Administratorul General).

  Este posibil ca fostul președinte Donald Trump să fi avut dreptate în evaluarea sa asupra aplicației atunci când a declarat într-un ordin executiv din august 2020 că “colectarea de date de către TikTok poate permite Chinei să aibă acces la informațiile personale și de proprietate ale americanilor”. TikTok a declarat în repetate rânduri că nu a împărtășit niciodată și nu va împărtăși niciodată datele utilizatorilor din SUA cu guvernul chinez.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...