More

  Elon Musk a cumpărat oficial Twitter și a concediat instant șefii de top

  Într-un final, după luni întregi de drame și lupte juridice, Elon Musk a finalizat achiziția Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari. Nu a durat prea mult până când miliardarul a trecut la fapte decisive în restructurarea companiei, prin concedierile instante ale lui Parag Agrawal și Ned Segal, fostul șef executiv, respectiv fostul șef al finanțelor.

  Lista celor concediați îi include și pe consilierul general, și pe șeful executiv juridic. La câteva ore după demiteri, Elon Musk a postat pe Twitter “pasărea a fost eliberată”, într-o aparentă referire la Twitter, al cărui logo reprezintă o pasăre albastră, conform The Wall Street Journal.

  Povestea din spatele achiziției este foarte complicată. Au fost momente în care șeful Tesla, SpaceX, iar acum și al Twitter, a vrut să dea înapoi din cauza unor probleme juridice și informații eronate cu privire la numărul total de roboți de pe aplicație.

  Elon Musk a fost de acord pentru prima dată să cumpere Twitter în aprilie pentru 44 de miliarde de dolari, apoi a amenințat că va renunța la tranzacție, înainte de a schimba din nou cursul în această lună și de a se angaja să ducă la bun sfârșit achiziția. Anterior, el a arătat că este nemulțumit de unii dintre cei mai înalți ierarhi de la Twitter, răspunzând la un moment dat la un tweet al lui Agrawal cu un emoticon vulgar.

  De asemenea, el a folosit site-ul pentru a o ironiza pe Vijaya Gadde, fosta șefa juridică, trimițând pe Twitter o imagine suprapusă cu un text care repeta acuzațiile cum că Twitter este o platformă susținătoare a politicii de stânga.

  Autointitulat un absolutist al libertății de exprimare, Musk a precizat ca intenționează să limiteze moderarea conținutului în favoarea accentuării libertății de exprimare. Cu toate acestea, abordarea sa riscă să provoace conflicte cu unii agenți de publicitate, politicieni și utilizatori.

  Elon Musk, extrem de cunoscut pentru exagerările sale, neagă faptul că intenționa să reducă 75% din personalul Twitter. Angajații platformei de socializare sunt încă în dubii în legătură cu viitoare conducerea a lui Musk, deoarece este imprevizibil și nu există nicio garanție că nu va începe să demită persoane la foc automat, exact cum a procedat cu șefii de top la scurt timp după preluarea companiei.

  Încheierea tranzacției pune capăt unei bătălii care a durat luni de zile, în care s-a discutat dacă Elon Musk va cumpăra sau nu Twitter. De asemenea, finalizarea tranzacției plasează una dintre cele mai importante platforme de socializare din lume sub controlul celei mai bogate persoane din lume, cu implicații pentru viitorul din mediul online.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...