More

  Dan Cîmpean (DNSC): Avem soluţii pentru a rezolva incidentele de natură cibernetică

  Spaţiul cibernetic nu are graniţe, iar incidente de acest fel sunt peste tot, dar avem şi soluţii pentru a le rezolva, a declarat, joi, la conferinţa internaţională BucharestCybersecurityConference, directorul general al Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), Dan Cîmpean.

  “Se ştie foarte bine că nu există graniţe în spaţiul cibernetic. Avem într-adevăr o mulţime de probleme, o mulţime de provocări, dar avem şi o mulţime de soluţii, în condiţiile în care incidentele de natură cibernetică sunt peste tot. Suntem o comunitate puternică şi îmi doresc foarte mult ca, în aceste două zile, să construim cu adevărat această comunitate de cybersecurity, inclusiv cu alte categorii profesionale. Nu mai vorbim doar despre o problemă tehnică, ci este vorba şi despre comunicare, despre cooperare, despre resurse. Avem nevoie de fonduri puse pe masă şi sunt bucuros că avem şi colegi din Guvern aici, care ne pot vorbi despre cât de importantă este securitatea cibernetică pentru România, pentru economia noastră, pentru societatea noastră”, a spus Cîmpean, în deschiderea evenimentului.

  Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) organizează, pe 27 şi 28 octombrie, conferinţa internaţională BucharestCybersecurityConference, la care vor fi prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor şi specialişti în tehnologie şi securitate cibernetică.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...